Международният автомобилен салон София 2017 ще бъде най-голямото и мащабно

...
Международният автомобилен салон София 2017 ще бъде най-голямото и мащабно
Коментари Харесай

300 експоната и 40 000 к.с. мощност очакват посетителите на автосалона в София

Международният авто салон София 2017 ще бъде най-голямото и огромно ревю в 25-годишната история на родното експо. 65 фирми-изложители с над 300 експоната чакат посетителите от 14-ти до 22-ри октомври в Интер Експо Център. Над 14 000 кв.м. е изложбената повърхност, което е два пъти повече от ревюто през 2011 година – „ не тъй като толкоз успяхме да напълним, за тъй като толкоз имаше за пълнене “, акцентира ръководителят на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представител в България Александър Миланов.

В шестте зали на „ Интер Експо и Конгресен Център “ посетителите ще могат да видят и допрян над 70 софтуерни новости и автомобилни министър председатели. Впечатляващ е и броят на колите с различно задвижване – хибридни, plug-in и напълно електрически – общо 28. Рекорд има и при колите за тест драйв - 83 автомобила и мотоциклета, както и при огромната премия – чисто нов автомобил – която късметлията ще може да избира сред 12 страхотни коли. Общата стойност на колите, които ще бъдат изложени в Интер Експо Център, е 12 млн. лв., а мощта им надвишава 40 000 к.с.

Според статистиката България е измежду отличниците в Европа по продажби на нови коли през първите 8 месеца на 2017. Ръстът е съвсем 18% и вероятностите до края на годината са доста положителни. Увеличава се броят на закупените хибриди и електрически автомобили.

За да форсира обновяването на автопарка и навлизането на коли с различно задвижване, Асоциацията на автомобилните производители е предложила да има държавна дотация при покупката на електромобил от 5000 евро и 2500 евро за хибрид, заяви изпълнителният шеф на ААП Татяна Груева. Други ограничения, които асоциацията предлага, са свързани с освобождение от Данък добавена стойност при покупка на коли с различно задвижване, въвеждането на правилото „ замърсителят заплаща “ и смяна в данъчната политика за нови коли, повишение успеваемостта на годишните механически прегледи и регламентиране на сервизната активност. Средната възраст на транспортните средства у нас към момента е над 18 години. По данни на Министерство на вътрешните работи по-малко от 5% от автопарка в страната са коли до 5-годишна възраст, а над 69% са колите, създадени преди повече от 15 години.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК

Четете още:

Китайската Chery възнамерява електрическа инвазия в Европа

General Motors сподели самостоятелно товарно шаси с водородни кафези

Коктейл празненство с Kia (джин) Stonic (тест драйв)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР