Международната рейтингова агенция Fitch“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Българската

...
Международната рейтингова агенция Fitch“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Българската
Коментари Харесай

Fitch потвърди рейтинга на ББР „BBB“ с + перспектива

Международната рейтингова организация „ Fitch “ удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на Българската банка за развиване /ББР/ на BBB с позитивна вероятност. Оценката демонстрира съществуването на баланс в рисковете, свързани с оценяването на рейтинга. Като мотив за това се акцентира високата възможност за поддръжка на банката от суверена – българската страна, и финансирането, обезпечавано или обезпечено от нея.

Това равнище е равно на оценката на рейтинговата организация за Република България и е на практика най-високият вероятен кредитен рейтинг за националната банка за развиване. Потвърдени са и всички останали рейтинги на банката.

Разгледани са и факторите, които могат да доведат до смяна на рейтинга. Покачване или намаляване биха могли да са разследване от смяна в рейтинга на България, на оценката за склонността на страната да поддържа банката или смяна в капитализацията на ББР.

От рейтинговата организация регистрират и ролята на банката в държавните стратегии в пoдĸpeпa нa компании и физически лица, ĸoитo търпят отрицателни последствия oт пандемията COVID-19. Oбщият paзмep нa доказаните досега заеми за гарантиране за дребния и междинния бизнес с понижени условия за поръчителство и по-голям гратисен интервал нахвърли 347 млн. лева Физическите лица, утвърдени от комерсиалните банки, са достигнали близо 53 000, като общата стойност на отпуснатите за тях заеми е малко под 246 млн. лева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР