Снежнобялата усмивка е мечтата на много хора и за да

...
Снежнобялата усмивка е мечтата на много хора и за да
Коментари Харесай

Топ съвети за поддържане на бели и здрави зъби

Снежнобялата усмивка е фантазията на доста хора и с цел да я реализиран, хората прибягват до разнообразни способи: избелващи пасти за зъби, специфични процедури при зъболекаря и промяна на диетата. Понякога обаче всички старания могат да бъдат анулирани от една на пръв взор незначителна грешка. 

Ефектът на сухото четкане върху емайла и чистенето на зъбите

Според специалистите, сухите нишки на четката за зъби могат доста да повредят емайла. Когато пастата за зъби се нанася върху суха козина, тя не може да се разпенва дейно. Без подобаващото равнище на пяна, пастата за зъби не може да взаимодейства вярно с повърхността на зъбите и да в профил плаката и мръсотията. Вместо това сухите нишки, даже и с паста за зъби, могат да надраскат гладкия гланц, което с течение на времето може да докара до увреждане и утежняване на зъбите.

Повреденият гланц губи своята гладкост и защитни свойства, което способства за появяването на микропукнатини и струпване на плака, написа аctualno.com. Така зъбите губят естествения си искра и стават по-податливи на пожълтяване.

Правилно потребление на четка за зъби

За да избегнете тази неточност, би трябвало постоянно да намокряте четката си за зъби с вода, преди да нанесете паста за зъби. Това освен разрешава на пастата да се разпенва по-добре, само че и прави процеса на миене на зъбите по-щадящ към емайла. Образуваната пяна при потребление на мокра четка спомага за по-равномерното систематизиране на пастата върху повърхността на зъбите, което усъвършенства нейните почистващи свойства.

Време за киселина и четкане

Друг значим аспект, е времето за миене на зъбите след банкет на кисели храни. Киселината омекотява емайла, което го прави по-уязвим към механични повреди. Миенето на зъбите непосредствени след хранене може да усили този резултат и да докара до сензитивност на зъбите или обезцветяване. За да избегнете тези проблеми, целесъобразно е да изчакате най-малко два часа след банкет на кисели храни, преди да измиете зъбите си. Това ще разреши на емайла да възвърне своята издръжливост и защитни свойства.

Съвети за поддържане на бели и здрави зъби

За да поддържате бели и здрави зъби е значимо освен да избягвате потреблението на суха четка и да изберете вярното време за миене, само че и да следвате редица други рекомендации:

1. Редовно миене. Това ще помогне за попречване натрупването на плака и зъбен камък.

2. Почистване при стоматолог: Посещавайте вашия стоматолог за разчистване на зъбите на всеки шест месеца. Така ще изчезне труднодостъпната плака и ще запазите венците си здрави.

3. Почистване на езика и грижа за протезите: Не забравяйте да почиствате езика си и да се грижите за протезите си, в случай че ги имате. Това предизвиква цялостната орална хигиена и предотвратява развиването на бактерии.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР