Международната общност трябва да допринесе за усилията на Украйна за

...
Международната общност трябва да допринесе за усилията на Украйна за
Коментари Харесай

Норвегия призовава света да подкрепи възстановяването на Украйна

Международната общественост би трябвало да способства за напъните на Украйна за следвоенно възобновяване, тъй че милиони бежанци да могат да се завърнат вкъщи.

Това сподели непрекъснатият представител на Норвегия в Организация на обединените нации Мона Юул, която приказва на съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, оповестява личният сътрудник на Укринформ.

„ Войните на Русия в градските и обитаемоте региони и потреблението на тежки избухливи оръжия унищожават домове, учебни заведения и лечебни заведения. Важно е да подкрепим напъните на Украйна за възобновяване, тъй че многото милиони наложително разселени лица един ден да могат да се завърнат в домовете си в Украйна “, сподели дипломатът.

Хуманитарните участници и участниците в развиването би трябвало да бъдат ангажирани в тази значима работа, акцентира Юул.

Тя добави, че Норвегия е „ мощно разтревожена “ от отчетите за принудително прекачване на цивилни в Русия и в окупираните територии “.

Както Укринформ заяви по-рано, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации организира съвещание за заканите за интернационалния мир и сигурност, отдадено на последните събития в Украйна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР