Международната железопътна линия в eвропейската част на Турция, където в

...
Международната железопътна линия в eвропейската част на Турция, където в
Коментари Харесай

Международна жп линия в Турция още е затворена след тежката влакова катастрофа

Международната железопътна линия в eвропейската част на Турция, където в неделя дерайлира пътнически, трен към момента е затворена. Над 100 потърпевши остават в болница.
Още не могат да изтеглят дерайлиралите вагони край Чорлу Сред жертвите на железопътния случай е и детето на български жител
Най-близоко обитаемо място до злополуката е село Сарълар. Въпреки че не го споделят намерено, локалните се съмняват, че с изключение на естественото злополучие виновност има и затлаченият мост, строен още по времето на Османската империя.

Село Сарълар е учредено от български и румънски изселници при започване на предишния век.

Един от първите, който идва на мястото на злополуката е Хюсейн, фермер с български корени.

В неделя следобяд ходжата оповестява от минарето, че на няколко километра е станала злополука и приканва всички, които имат трактори да оказват помощ. Нивите са кални и колите за спешна помощ не могат да Когато Хюсейн стига до мястото е покъртен от гледката. (покриваме отново с клипчето)

„ Беше страшна панорама. Ранени хора търсеха околните си – едно момче търсеше приятелката си, други викаха имената на свои родственици. Хаос!”, споделя Хюсейн Арлъ.
Българският жител, чието бебе почина в Турция, е от добричкото с. Бенковски Бащата e напуснал родното си място през 1989 година
Рубил Календер няма трактор, само че сграбчва лопата и идва на мястото на злополуката минути след нещастието. Най-тежко потърпевши са междинните вагони.
„ Хаос, ранени, ранени, има и хора, останали под вагона, ръце, крака”, спомня си Календер.

Кметът на община Чорлу пристигна в Сарълар, с цел да благодари за помощта и човещината.

Възстановяването на линията продължава. Единствените композиции, които се движат са тези, които обслужват ремонта.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР