Международен изследователски екип е направил откритие, на базата на което

...
Международен изследователски екип е направил откритие, на базата на което
Коментари Харесай

Научен пробив обещава да спре развитието на раковите метастази

Международен проучвателен екип е направил изобретение, въз основата на което може да бъде създадено лекарство, предотвратяващо разпространяването на смъртоносните метастази, причиняващи 90% от смъртните случаи от рак.

 

Според изследване, оповестено в Nature, учените са разпознали механизма, или най-малко един от механизмите, които разрешават на раковите кафези да се популяризират в тялото. То открива, че те се придвижват по-бързо, когато са заобиколени от по-гъсти течности - смяна, настъпваща в организма, когато лимфният дренаж е нарушен от първичния израстък.

 

" Това е в действителност първият път, в който вискозитетът на извънклетъчната течност е прегледан в елементи ", споделя Джон Д. Луис, професор и ръководител на катедрата по транслационна онкология във Факултета по медицина и стоматология на Университета в Алберта. " Сега, когато знаем, че вискозитетът на течността алармира на раковите кафези да се движат по избран метод, можем евентуално да използваме медикаменти, които всъщност да пресечен този предупредителен път и да насърчат раковите кафези да забавят развиването си, а даже и да го спрат. "

 

Лабораторията на Люис е поканена да се причисли към плана, управителен от откриватели от Johns Hopkins University, поради опита си в изобразяването на придвижването на раковите кафези в действително време.

 

" Бих споделил, че сме международни водачи в този вид изображения ", споделя Люис. " Нашият принос в работата беше доста тъкмо да покажем, че раковите кафези трансформират генната си експресия, когато се сблъскат с нараснал вискозитет на заобикалящата ги течност, и стават по-агресивни. И даже когато вискозитетът още веднъж се намали, тези кафези остават по-агресивни. След това показахме, че когато този предупредителен път е нарушен в раковите кафези, той трансформира способността им да се измъкват от кръвния поток и да метастазират ", споделя Люис.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР