Между веждите на човека се намира специална жлеза, която е

...
Между веждите на човека се намира специална жлеза, която е
Коментари Харесай

Как да отворим третото си око

Между веждите на индивида се намира специфична жлеза, която е с формата на шишарка. Тази жлеза е считана за най-мистичната и загадъчната в човешкия организъм.

В будизма и индуизма това място е считано за третото око и носи името аджна чакра. Будистите са наричали жлезата шивантера, а индуистите – Окото на Шива.

Почти всички хора не могат да употребяват невероятните благоприятни условия на третото си око. Но то може да бъде отворено. Така ще можете да виждате вътрешната същина на предметите и хората.

Освен това отварянето на третото око ще ви помогне да станете по-спокойни и по-мъдри, да постигнете естетика със света, а с изключение на всичко друго – и да се подмладите.

Активацията на тази жлеза води до мощно обособяване на мелатонин, прочут като хормона на младостта. Упражнението за отварянето на третото око е напълно обикновено.

Трябва да го вършиме всяка вечер, откакто залезе слънцето. Упражнението би трябвало да се прави, без да има спирания, в продължение на един месец.

Вземете елементарна восъчна свещ и я сложете на място, което се намира на разстояние една ваша протегната ръка. Запалете свещта и концентрирайте погледа си върху пламъка.

Опитайте се да не мигате и да не отмествате погледа си от пламъка. Ако започнете да чувствате дискомфорт, леко присвийте очите си - това ще помогне.

Упражнението трае, колкото издържите – от една минута до половин час. Започнете от една минута и последователно увеличавайте продължителността на упражнението.

 Как да отворим третото си око

Всеки път в края на упражнението затваряйте очите си, с цел да се концентрирате върху отпечатъка от пламъка, който е останал върху ретината ви.

С всяко последващо упражнение се опитвайте да преместите този отпечатък в зоната сред веждите си и да го задържате там. В началото това ще ви се стори мъчно, само че с времето ще ви се удава все по-лесно. След към месец ще съумеете да отворите третото си око.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР