Meizu измисли начин за създаване на напълно безрамкови смартфони. Към

...
Meizu измисли начин за създаване на напълно безрамкови смартфони. Към
Коментари Харесай

Meizu с нов подход за създаване на безрамкови смартфони

Meizu измисли метод за основаване на изцяло безрамкови смарт телефони. Към момента, най-голямата спънка за реализиране на тази цел беше нуждата от разположение на предната страна на високоговорителя, предната камера и останалите датчици.

Някои производители на смарт телефони ги оборудваха с въртящи или плъзгащи камери, правеха „деколтета“ на екрана или оставят дребна рамка. Но от Meizu желаят да запазят предната камера на своето всекидневно място, а джаджите да са изцяло безрамкови.

В патент на Meizu се споделя, че предната камера и датчиците за осветяване и непосредственост могат да бъдат тъкмо под екрана. По този метод, те въобще няма да се виждат по време на потребление на устройството. За задачата, екрана би трябвало да бъде направен от графен, който по своята природа е транспарантен. Това ще разреши на светлината да пада върху всички датчици.

Тази технология обаче има редица ограничавания. Например, Meizu би трябвало да реши казуса със светещите пиксели, тъй че те да не изкривяват естествената светлина. Така, че не си коства скоро да чакаме появяването на такива смарт телефони.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР