В края на октомври, стана ясно, че продажбите на iPhone

...
В края на октомври, стана ясно, че продажбите на iPhone
Коментари Харесай

Apple държи 66% от пазара на смартфони в третото тримесечие на 2019


В края на октомври, стана ясно, че продажбите на iPhone бележат спад, а потребителите към този момент са склонни да употребяват по-дълго своите смарт телефони и експлоатационния цикъл се е нараснал до две години. Въпреки това обаче, в този момент излиза наяве, че Apple продължава да бъде водач в приходите от продажби на смарт телефони и към момента печели най-вече от това перо от бизнеса си, оставяйки след себе си Samsung и Huawei, които дружно образуват топ трите най-големи производители на смарт телефони в света все още. Данните идват от нов отчет на Counterpoint Research за третото тримесечие на 2019 година и установяват, че ръководената от Тим Кук компания, която се смята за най-скъпата в света (по отношение пазарната капитализация), е прибрала 66% от облагата от продажба на смарт телефони в международен мащаб.
Какво стои зад този триумф?
Apple е доминирала на международния пазар на смарт телефони през месеците юли, август и септември с 66% облага, която образува общо 32% от общите доходи на компанията. Според основателите на изследването това се дължи най-много въз основата на лоялни към марката консуматори на основни пазари като Съединени американски щати, Европа и Япония, което за следващ път ни демонстрира желязната марктингова тактика и брилянтно осъществяване на капиталистическия план от страна на Applе, плод на дългогодишната работа откогато компанията съществува. Изглежда компанията от Купертино чудесно знае по какъв начин да продава това, което можем да назовем „усещането при покупка“, с което е развила дълготрайна преданост и ангажираност от страна на потребителите си.

Компанията на второ място по облага е Samsung, само че едвам със 17 на 100 дял. Все отново положителното ѝ показване идва от сполучливата серия Galaxy A и флагмана Galaxy Note, показват Counterpoint Research.
Догодина се чака 5G да помогне на китайските производители, които другояче работят при по-ниска облага, да реализират по-добри резултати.
Тук става въпрос за марки като Xiaomi, Oppo и други. Иначе отчетът регистрира 11% спад на годишна база в облагата от смарт телефон пазара до $12 милиарда. Това се дължи на по-популярните модели от междинен и невисок клас, при които облагата е доста по-ниска, а също и на обстоятелството, че хората с премиум модели остават с тях за по-дълго и не купуват ново устройство. Дали това е симптом на качество и уместност към потребителя от страна на Apple, оставяме да бъде въпрос на персонални заключения.

Приходите от iPhone за тримесечието са били $33.36 милиарда, което е към 9.2% спад по отношение на същия интервал на предходната година ($36.76 млрд.).

При Mac също има 5% спад до $6.99 милиарда, а при iPad ($4.65 млрд.) и носимите технологии, тези за дома и аксесоарите ($6.52 млрд.) има сериозен скок.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР