Медицинският надзор извършва проверка заради смъртта на 36-годишната художничка от

...
Медицинският надзор извършва проверка заради смъртта на 36-годишната художничка от
Коментари Харесай

Назначена е вътрешна проверка в МБАЛ-Бургас по случая с починалата родилка

Медицинският контрол прави инспекция поради гибелта на 36-годишната художничка от Бургас Лора Янева. Тя умря в бургаската болница дни, откакто роди по неотложност поради затруднение от COVID-19. Близки на родилката настояват, че в началото на Лора и е отхвърлен банкет в болничното заведение.

36-годишната Лора Янева се почувствала отпаднала на 14-и март. На идващия ден си прави тест за COVID-19, който се оказва позитивен. Два дни по-късно взема решение да потърси помощ в болничното заведение, защото била бременна в 6-я месец и се тормозила за бебето.

" Един ден минава, на втория ден отива в Спешното за банкет. Стои три часа там, никой не я приема и я връщат у дома заради липса на кревати. Два дни по-късно я одобряват към този момент в болничното заведение на 19-и. Въобще не е това, че 10 дни е стояла у дома ", показа Вили Тодорова, която е близка на умрялата.

В свое мнение от УМБАЛ-Бургас настояват, че на Лора Янева не е отказано лекуване. Според лечебното заведение още при първото си посещаване е прегледана от дежурния доктор в триажа, а по-късно е съветвана с акушер-гинеколог. Мнението на медиците било, че би трябвало да остане в болничното заведение, само че 36-годишната жена отказала. Два дни по-късно е била призната към този момент в тежко положение, когато се е наложило да роди по неотложност.

По случая е назначена вътрешна инспекция в болничното заведение. Според близки на родилката обаче приемът в лечебното заведение станал едвам след подпомагане от община Бургас. Оттам обаче обясниха, че нямат такава информация.

Бебето на Лора е в устойчиво положение. Ще остане в отделението по Неонатология, до момента в който стигне нужните килограми, с цел да бъде изписано. А културната общественост в Бургас тъгува за лъчезарната художничка, създател на няколко независими изложения. Лора Янева се включва и в доброволческите екипи по време на втората вълна на болестта. Успява и сама да преобрази няколко лодки в центъра на Бургас.

" Най-лъчезарното лице на нашата колегия. Спомените се връщат като на лента. Но Господ по този начин е решил, стискаме палци на всички близки ", сподели художникът Митко Иванов.

Подготвя се и галерия в Бургас в памет на Лора Янева.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР