Медицинските специалисти в детските градини, ясли и здравни кабинети в

...
Медицинските специалисти в детските градини, ясли и здравни кабинети в
Коментари Харесай

Училищните лекари в Русе чакат обещаните заплати от година

Медицинските експерти в детските градини, ясли и здравни кабинети в учебните заведения в Русе към момента не са получили обещаната съществена заплата от 900 лв., написана в Колективния трудов контракт, оповестява Българска национална телевизия.

Въпреки че тя трябваше да влезе в действие още на 1 януари 2019 година, година по-късно възнаграждението още е 780 лв.. Сходна е обстановката и на доста други места в страната.

Общо 75 здравни служащи обслужват образователните заведения в общината. Някои от тях работят на повече от едно място, вършат имунизации, реагират при незабавни случаи.

От КНСБ-Русе показват, че община Русе би трябвало да има финансови средства.

Независимо че представители на общините не вземат участие в подписването на Колективния трудов контракт в бранш " Здравеопазване ", те са длъжни да се съобразят с него.

От отдел " Здравеопазване " в община Русе разясняват, че стандартът за учениците е повишен с 3%, като това включва прехрана на здравния кабинет и заплатите на медицинските експерти.

По тази причина финансистите на общината оферират компромисен вид - 830 лв. за медицинския личен състав в учебните заведения и 860 - за детските ясли. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР