Медицинските сестри Веселина Ганчева и Димитрия Димитрова разказаха за злоупотреби,

...
Медицинските сестри Веселина Ганчева и Димитрия Димитрова разказаха за злоупотреби,
Коментари Харесай

Медицински сестри: Болниците правят злоупотреби с цел финансово оцеляване

Медицинските сестри Веселина Ганчева и Димитрия Димитрова описаха за злоупотреби, които се вършат в лечебните заведения, като тези нередности се правят за покриване на разноските на дадената болница. Разказът на медицинските сестри е от предаването ''Честно казано с Люба Кулезич'', излъчващо се по ТВ Евроком.

Водещата Кулезич подхвана диалога със заключението: ''Протестите Ви напреднаха прекалено много, те към този момент освен за заплати'', Димитрия Димитрова стартира отговора си по този начин: ''Протестите ни в никакъв случай не са били единствено за заплати. Така се анонсира от медиите, че нашата цел е повишение на заплатите. Осемте точки, които сме написали, желаеме смяна на Закона за съсловните организации, без търговски сдружения в опазването на здравето. Не желаеме да има търговия със здравето. Искаме да се направи по този начин, че да се лекуват хората. Да не става по този начин, че лечебните заведения да прибягват, да са принудени да прибягват към злоупотреби, с цел да могат да си докарват пари, с които да си покрият разноските и да се дадат заплатите на персонала''.

''За да изкара заплатата на един доктор, на една сестра, на един санитар да покриеш разноските, ти би трябвало да направиш X пътеки. Когато не можеш да ги направиш тези X пътеки, ти тръгваш и ги надписваш. Лежи Иван и Марийка го гледа, хайде да вземем и Марийка на пътека, вършим пътека и на Марийка. Веднага там има лъжливи проучвания, лъжливи процедури, с цел да могат дойдат пари, които да покрият болниците'', продължи с разкритията Димитрия Димитрова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР