Медиите в Кипър нарекоха българският полузащитник Георги Костадинов машина в

...
Медиите в Кипър нарекоха българският полузащитник Георги Костадинов машина в
Коментари Харесай

Медиите в Кипър засипаха с похвали български футболист

Медиите в Кипър нарекоха българският полузащитник Георги Костадинов " машина " в халфовата линия на АПОЕЛ (Никозия) в разбор преди утрешното дерби с Пафос от 15-ия кръг на локалната първа дивизия. АПОЕЛ е на върха в класирането с 32 точки, три тима следват с по 29 - един от тях Пафос. Домакините разчитат на доста сериозните вложения на руско-латвийския предприемач Сергей Ломакин, а за селекция не се жалят средства. Привлечени са хърватският вратар Ивица Ивушич, финландският национал Они Валакари, игралият в Бундеслигата и в Астана (Казахстан) Патрик Твумаси, както и някогашният десен бек на Лудогорец Жордан Икоко.

Мачът е на стадион " Стелиос Кириакидис " в Пафос от 18:00 часа, а основен арбитър ще бъде Якоб Сундберг от Дания, който управлява тази пролет европейската подготовка Литва - България (1:1) в Каунас.

" Той не е изисканият състезател, не носи впечатляващо CV, само че е тъкмо това, което треньорът Рикардо Са Пинто желае. Присъствието му на терена, дейностите с топка и без в средата на терена, носи това, от което всеки тим има огромна потребност. Георги Костандинов без подозрение е един от най-постоянните играчи на АПОЕЛ, като има сериозен принос за триумфите досега ", стартира анализът на goal.philenews.com.

" Комплексен футболист със пристрастеност и мощ в играта си. Той има активност и естествено играе за своите съотборници. Спрямо предходната година българският полузащитник демонстрира по-голяма успеваемост в блокиращата част, като регистрира няколко " откраднати " топки и то в дербитата. В пресата, правена от " синьо-жълтите ".

33-годишният полузащитник постоянно тича високо, с цел да затвори пространствата, насочвайки съотборниците си къде да застанат ", продължава текстът.

Добавя се, че 33-годишният някогашен капитан на съветския Арсенал (Тула) е един от петимата футболисти, които са изиграли повече от 1000 минути, както и 6 от 6 вероятни срещи в Лигата на Конференциите през лятото.

Не по-малко впечатляващ е и анализът на уеб страницата на спортното радио в Кипър - sport-fm.com.cy.

" Тихата " работа на Костандинов в средата на терена постоянно остава незабелязана от необятната аудитория. Но той постоянно освобождава двамата си съотборници на терена да играят лична игра.., написа в уеб страницата на спортното радио.

Без значение дали играе с Вияфанес, със Сарфо или Далсио, резултатът на двамата пред Костадинов постоянно е позитивен. Изданието допълва, че българинът е " всемогъщ на терена, полузащитата автоматизирано става доста мощна ".
 Георги Костадинов свети в Кипър
Георги Костадинов свети в Кипър

Беше определен за състезател на мача
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР