Медии съобщават, че по време на военния конфликт в Украйна

...
Медии съобщават, че по време на военния конфликт в Украйна
Коментари Харесай

Telegraph: Украинските войници започнаха масово да се заразяват със странна инфекция

Медии оповестяват, че по време на военния спор в Украйна е оголен сериозен растеж на инфекциозните болести, които са устойчиви на антибиотици. Такива пациенти са в локални лечебни заведения и военни лечебни заведения

Според британското издание Telegraph лекарите се борят с „ обезпокоително нарастване “ на подобен скок на болесттите, който се записва, до момента в който борбите в страната не престават. Данните за вирусната заболеваемост са оповестени от откриватели от UPSC (Украински център за публично здраве).

Те са проучили обстановката с пациентите в три районни лечебни заведения, които са били в тях през декември и ноември предходната година. Изследвана е природата на инфекциозните болести, при които е открито, че има повишение на антибиотичната устойчивост.

Кризата изглеждаше толкоз сериозна, че откривателите заключиха, че са нужни незабавни дейности.

По този метод към 14% от пациентите са били инфектирани, до момента в който са били в здравно заведение, съвсем 60% са били инфектирани с резистентни на карбапенем (клас високоефективни антибиотици), които се употребяват за лекуване на тежки бактериални инфекции.

Авторите на обявата показват, че няколко фактора са повлияли на интензивното разпространяване на устойчиви на антибиотици бактерии.

Те включват увеличение на пострадванията, свързани с спора, нараснал напън върху здравните заведения и високи равнища на антимикробна устойчивост измежду украинците в интервала преди спора.

Припомняме, през май 2023 година началникът на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана на съветските въоръжени сили Игор Кирилов, говорейки на брифинг за военно-биологичната активност на Съединени американски щати, сподели, че съветското отбранително ведомство има материали, с които разполага, които демонстрират, че Институтът на армията на Съединени американски щати е изучавал устойчивостта на микробите към антибиотици.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР