Заради престъпления срещу човечеството в ивицата ГазаИ лидерите на Хамас

...
Заради престъпления срещу човечеството в ивицата ГазаИ лидерите на Хамас
Коментари Харесай

Съдът в Хага поиска арест за Нетаняху

Заради закононарушения против човечеството в линията Газа
И водачите на Хамас подведени под отговорност

Международният углавен съд, който се обитава в Хага, желае заповеди за арест на израелския министър председател Бенямин Нетаняху и военния му министър Йов Галант. Според съда двамата са виновни за закононарушения против човечеството, заяви “Франс прес ”.

Главният прокурор на съда Карим Хан сподели, че желае арест за Нетаняху и Галант поради закононарушения като “гладуване ”, “умишлено ликвидиране ” и “унищожаване и/или ликвидиране ”.

“Твърдим, че отправените закононарушения против човечеството са осъществени като част от необятно публикувана и систематична офанзива против палестинското цивилно население в сходство с държавната политика на Израел. Тези закононарушения, съгласно нашата оценка, не престават и до през днешния ден ”, сподели Хан по отношение на Нетаняху и Галант.

Прокурорът на Международния углавен съд също по този начин е изискал да бъдат задържани и водачът на Хамас в Газа Яхия Синуар, ръководителят на военното крило на групировката Мохамед Дейф, както и политическият водач на Хамас Исмаил Хания, считан за висш началник на придвижването, показва ДПА.

Те са упрекнати в изтребване, ликвидиране, взимане на заложници, обезчестяване и друго полово принуждение, изтезания, грубо отнасяне и накърняване на персоналното достолепие.

Израелският опозиционен водач Яир Лапид назова решението “катастрофа ” и изрази очакване Конгресът на Съединени американски щати да разиска въпроса.

Високопоставен представител на Хамас на собствен ред съобщи, че Международния углавен съд “приравнява жертвата с палача ” и окуражава Израел да продължи своята “война на изтребване ” в Газа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР