McDonald's повиши цената на своя чийзбургер в Обединеното кралство за

...
McDonald's повиши цената на своя чийзбургер в Обединеното кралство за
Коментари Харесай

Бургерите на McDonald`s в Англия поскъпват за първи път от 14 години

McDonald's увеличи цената на своя чийзбургер в Обединеното кралство за първи път от 14 години насам.

Основният мотив на компанията е увеличаващият се напън върху разноските, написа CNBC.

Веригата за бързо хранене удостовери, че емблематичният бургер е един от редицата продукти, които ще нарастнат в мрежата ѝ от заведения за хранене във Англия.

Цената на чийзбургера се е повишила с 20% от 99 пенса (1.18 евро) до 1.19 паунда (1.42 евро).

Последният път, в който McDonald's увеличи цената на своя чийзбургер във Англия, беше след международната финансова рецесия от 2008 година

Има и други ястия от менюто на McDonald’s, които са поскъпнали с сред 10 и 20 пенса. От компанията оповестиха, че някои артикули няма да бъдат наранени от скоковете на цените, които ще продължат да варират в заведенията за хранене, благосъстоятелност на притежателите на франчайза. Те могат сами да дефинират цени въз основа на рекомендации от компанията.

В изказване до клиентите основният изпълнителен шеф на McDonald’s за Обединеното кралство и Ирландия Алистър Макроу споделя, че възходящият инфлационен напън е принудил компанията да направи някои „ сложни избори “ във връзка с ценообразуването.

„ Точно като вас, нашата компания, нашите франчайзополучатели, които имат и ръководят нашите заведения за хранене, нашите снабдители - всички усещат въздействието на възходящата инфлация “, показва той.

Поксъпването идва на фона на увеличаващите се разноски за горива, заплати и артикули. Във Англия инфлацията доближи нов връх от 9.4% през юни, което е най-високото й равнище от 40 години насам.

Според Макроу, бизнесът е отлагал повишението на цените допустимо най-дълго, само че към този момент не е в положение да поеме възходящите разноски.

„ Разбираме, че всяко нарастване на цените не е добра вест, само че отложихме и минимизирахме тези промени толкоз дълго, колкото можехме “, споделя още той.

Решението идва ден, откакто McDonald's регистрира скок на световните продажби от 9.7% за трите месеца до края на юни по отношение на същия интервал на предходната година.

Компанията, която има над 36 000 ресторанта допълнително от 100 страни, към този момент приложи редица нараствания на цените в мрежата си от заведения за хранене в Съединени американски щати.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР