Майк Помпео, който оглавяваше Държавния департамент в администрацията на предишния

...
Майк Помпео, който оглавяваше Държавния департамент в администрацията на предишния
Коментари Харесай

Помпео може да се кандидатира за президент

Майк Помпео, който оглавяваше Държавния департамент в администрацията на предходния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, не изключва опцията да се кандидатира за най-високата държавна работа на изборите през 2024 година, заяви той пред Fox News, съобщи БГНЕС.

Водещият попита някогашния държавен секретар дали е подготвен да взе участие в президентската конкуренция на идващите избори, в случай че Тръмп реши да не се кандидатира. “Винаги съм подготвен да се боря. Много съм обезпокоен за Америка”, призна Помпео, като означи, че “е част от консервативното придвижване от доста дълго време”. “Смятам да продължа да се придържам към същите възгледи”, сподели той.

На 28 февруари по време на тирада на конференция на американските консервативни кръгове в Орландо, Флорида, Тръмп призна, че още веднъж може да взе участие в битката за президентския пост. В случай, че реши да се впусне в конкуренцията за Белия дом, той не възнамерява да включва Майк Пенс, който беше вицепрезидент в неговата администрация. В същото време съветникът на Тръмп, Джейсън Милър сподели пред „ Блумбърг “, че републиканецът към момента не е взел дефинитивно решение дали ще се кандидатира за президент през 2024 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР