Мая Манолова и още четирима депутати от Комисията по ревизия

...
Мая Манолова и още четирима депутати от Комисията по ревизия
Коментари Харесай

Манолова с акция с Булгартрансгаз, ГЕРБ бесни

Мая Манолова и още четирима депутати от Комисията по проверка отидоха в  Булгартрансгаз, с цел да изискат персонално документите, които сдружението им отказало под претекст, че не могат да бъдат електронно изпратени, тъй като скенерите не работели.

В сдружението отидоха Явор Божанков от Българска социалистическа партия, Георги Георгиев от " ИТН ", Калоян Янков от " Демократична България " и Андрей Вълчев от " Изправи се! Мутри вън! ".

" Булгартрансгаз в каменната ера ли се намира, или в ХХІ век ", попита Калоян Янков.

Комисията изисква документи за плановете на контракти от извършените публични поръчки, доклади за осъщественото строителство досега, заплащанията по газопреносната система и други документи, според стартовия лист за проверката, който комисията утвърди на първото си съвещание на 21 април 2021 година

" Не единствено, че няма да ги получим в период, само че разбрахме, че така наречен " сензитивна информация ", представляваща изказване за комерсиална загадка, няма да ни бъде предоставена и има огромен възможност да не ни бъде предоставена ", означи Георги Георгиев. Посещението на депутатите се излъчваше онлайн във Facebook.

Очакваше се в 16 ч. депутатите да се срещнат с изпълнителния шеф на сдружението Владимир Малинов, той обаче закъснявал, поради проточила се среща с министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

" Нямаме по-важна работа от тази, която ни сложи Народното събрание ", съобщи Манолова.

Около 17 ч. срещата стартира, като на нея пристигна и Теменужка Петкова, която се възмути, че не вижда представители на ГЕРБ

" Няма да предоставим документ, който ще накърни ползите на сдружението ", съобщи Петкова и назова живото лъчение " фарс ".

Малко по-късно ГЕРБ даде и специфична конференция, на която разгласи, че се подготвял " енергиен Костинброд ". Тома Биков заяви, че ГЕРБ ще желае оставката на Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР