Математикът Николай Витанов анализира ситуацията с развитието на пандемията от

...
Математикът Николай Витанов анализира ситуацията с развитието на пандемията от
Коментари Харесай

Проф. Витанов бие тревога за ваксинацията у нас заради действията на здравния министър

Математикът Николай Витанов проучва обстановката с развиването на пандемията от ковид у нас. Според него има два разновидността какво ще се случи съгласно дейностите на управляващите във връзка с вируса. Ето какво написа проф. Витанов в персоналния си фейсбук профил.

" Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 19 май 2021 година
Обстановката е спокойна и както към този момент писах, насочваме се към умерено посрещане на 24 май.

Благоприятният сюжет е постоянен, стойностите на параметрите за промяна на тренда са ниски. Не се вижда индийски вид на вируса из страната. Базовото репродуктивно число през днешния ден е 0.614, което значи, че болестта продължава да се свива, а здравната система ще продължи да се разтоварва с предстоящо понижаване на броя на дейните случаи над 1000 дневно за идващите 3 дни. Както към този момент писах, чакаме спад на дейните случаи под 30 000, посока - надолу към 25 000.

Много въпроси има за това, какво става със щита. Нека да напиша отново. При 35 000 сложени дози дневно, се чака да имаме 70% щит след 60-на дни. Обаче, в резултат на дейностите на дейните детайли в системата, броят сложени дози падна на 26 000 дневно. Това значи към 24 дни отместване на датата за постигане на 70% - от края на юли за средата на август.

По-нататъшен спад в ритъма на имунизацията може още да отмести тази дата и да изтървем лятото. Питат ме - но по какъв начин по този начин. Простичко е - всеки сюжет е привличащо голям брой (атрактор) на траекторията на системата в уместно фазово пространство. Този атрактор си има басейн на привличане (basin of attraction). Ако изкарате системата от този басейн тя отива в различен басейн, където атракторът е различен сюжет. Активните детайли в системата могат да вършат това.

Оттук има 2 разновидността. Вариант 1: Не сме излезли от басейна на привличане на сюжета - 35 000 сложени ваксини дневно. Тогава системата постепенно ще се върне там и забавянето ще е единствено няколко дни - докъм началото на август. Другият вид - системата е изкарана от басейна на сюжета 35000 и е вкарана в басейна на различен сюжет - да вземем за пример 25 000. Тогава датата на постигане на стремежи размер на щита се отмества към средата на август.

Има и подобен сюжет - броят на поставените ваксина пада под 25 000 приблизително дневно или под 175 000 на седмица. Тогава датата за реализиране на 70% се отмества към есента.

Това не е доста добре и съгласно мен би трябвало да има по-активна осведомителна акция за имунизация. Понеже аз нищо не запознат съм това (аз по принцип нищо не запознат съм каквото и да е) ви изпращам един линк към нещо, писано от човек, дето сякаш схваща.

Няма какво да ме слушате мен, слушайте него. Линкът е
https://www.researchgate.net/.../282700396_PROPAGANDATA...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР