Мащабно благотворително събиране на капачки и стотинки за закупуването на

...
Мащабно благотворително събиране на капачки и стотинки за закупуването на
Коментари Харесай

Днес във Варна: Мащабна акция за събиране капачки и стотинки за детска линейка

Мащабно благотворително събиране на капачки и стотинки за закупуването на профилирана детска кола за спешна помощ за Варна ще се организира през днешния ден от 09:00 до 15:00 ч. пред Катедралния храм " Успение Богородично ", напомня Moreto.net.

Тази година ще бъде по-различна от досегашните, като уредниците ще дадат опция да се предават с изключение на капачки и стотинки от 0,01 лева, 0,02 лева, 0,05 лева, 0,10 лева, 0,20 лева, 0,50 лева, 1 лева и 2 лева, които не би трябвало да бъдат отделяни и сортирани по номинална стойност.

По време на събитието уредниците чакат да преминат над 20 000 души, а в края на деня да бъдат събрани за преработване към 40 тона капачки. Целта им е да съберат 50 000 лева от дарения за един ден.

" Тази година определихме като цел да съберем средства за закупуването и даряването в Спешна помощ в град Варна на първата Детска кола за спешна помощ, която по информация от лекарите експерти ще се употребява сред 5 и 7 пъти в денонощието ", споделя Владислав Николов, ръководител на " Аз Вярвам и Помагам ".

Благотворителната акция " Аз Вярвам и Помагам " е първата в България, която през 2015 година бе основана за да се събират капачки за преработване, а със събраните средства да се закупува здравна инсталация в помощ на недоносените бебета в отделенията по неонатология. За 7 години бяха събрани 176 тона капачки и дарени 22 медицински апаратури. В последната акция през април 2021 година бяха събрани 36 тона капачки.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР