Осемнадесетгодишните ще избират между форма на задължителна национална служба или

...
Осемнадесетгодишните ще избират между форма на задължителна национална служба или
Коментари Харесай

Задължителна служба или обществена дейност за 18-годишните британци, ако торите спечелят отново изборите на 4 юли

Осемнадесетгодишните ще избират сред форма на наложителна национална работа или социална активност, в случай че торите завоюват още веднъж изборите на 4 юли, сподели английският министър председател Риши Сунак, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Сунак съобщи, че във Англия има " генерации младежи, които не са имали опциите, които заслужават ", отбелязвайки, че тази радикална мярка ще помогне за сливане на обществото в един " все по-несигурен свят ".

В бъдеще 18-годишните британци ще могат да избират сред наложителна постоянна работа във въоръжените сили за интервал от 12 месеца или да работят по един уикенд месечно в продължение на една година като доброволци в областта на публичната активност в своите общности, прецизират торите.

В явен блян да завоюват гласовете на по-възрастните гласоподаватели английските консерватори означават, че това може да включва подкрепяне на локалните служби на пожарната, полицията и националната здравна работа, както и на благотворителни организации, занимаващи се с грижи за самотните възрастни и изолирани хора.

Сунак се пробва да очертае самобитна разграничителна линия сред консерваторите и лейбъристите във връзка с световната сигурност, откакто даде обещание до 2030 година да усили разноските за защита до 2,5 % от брутния вътрешен артикул на Англия, отбелязва ДПА.

Британският министър председател ускори през вчерашния ден офанзивата си, като съобщи, че гласоподавателите ще бъдат изложени на " риск ", в случай че Киър Стармър (лидерът на Лейбъристката партия - бел. ред.) пристигна на " Даунинг стрийт " 10, тъй като враговете на Англия ще виждат, че той " няма проект за деяние ".

Тийнейджърите, които изберат да се запишат за работа във въоръжените сили, ще " учат и вземат участие в интервенции по логистика, киберсигурност, доставяне или цивилен интервенции ", допълват торите.

Консерваторите обявиха, че ще основат кралска комисия, която ще притегли специалисти от военните среди и гражданското общество, с цел да създаде това, което те дефинираха като " смела " стратегия за наложителна национална работа.

Британските тори оповестиха, че ще работят за това първият пилотен план да бъде отворен за кандидатстване през септември 2025 година, след което ще се стремят да вкарат нов " Закон за националната работа ", с цел да създадат ограниченията наложителни до края на идващия парламент.

Лейбъристката партия на Киър Стармър разкритикува тази концепция като " следващия обезверен ангажимент без финансиране " и напомни, че някогашният министър-председател и някогашен водач на Консервативната партия Дейвид Камерън е въвел сходна скица под формата на национална работа за английските жители.

" Това не е проект - това е връщане към предишното, което може да коства милиарди и е належащо единствено тъй като торите понижиха въоръжените сили до най-малкия им размер от времето на Наполеон ", означи представител на лейбъристите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР