Марин Чилич показва най-доброто си лице на корта през настоящата

...
Марин Чилич показва най-доброто си лице на корта през настоящата
Коментари Харесай

Отново сред най-добрите: Чилич сломи Рубльов в тайбрек в петия сет и е 1/2-финалист на РГ!

Марин Чилич демонстрира най-хубавото си лице на корта през актуалната седмица, което справедливо го води до победа над международния №2 Даниил Медведев в понеделник, а през днешния ден му оказа помощ да надделее над различен съветски представител в лицето на Андрей Рубльов. Хърватинът показва забележителна непоклатимост в хода на целия дуел и бе по-добрият в решителните мигове на мача, с цел да оформи крайното 5:7 6:3 6:4 3:6 7:6(2). Така той откри място на първия си полуфинал на Ролан Гарос, където ще премери сили с някого всред Холгер Руне и Каспър Рууд.

Още от началните минути на срещата разиграванията бяха извънредно динамични и в по-голямата си част се решаваха след единствено няколко удара. В средата на сета обаче руснакът изостри ударите си и постоянно предизвикваше неточности от ракетата на съперника, довели до общо шест благоприятни условия за пробив в седмия и деветия гейм. Първите пет от тях бяха отразени от хърватския представител, защото точно в най-важните моменти на помощ идваше прословутият му начален удар. Шестият брейкбол обаче пристигна при 5:5, когато Рубльов впечатли с два поредни уинъра, които в композиция с двойна неточност и неуместен пропуск на Чилич предрешиха ориста на откриващия сет в интерес на международния №7.

Случилото се не разколеба по никакъв метод някогашния №5 в света, който се възползва чудесно от спада в концентрацията на противника при започване на втората част, с цел да потегли с брейк след поредност от евтини неточности на седмия подложен. Шампионът от US Open 2017 продължи да бъде по-агресивният тенисист на корта и не пропускаше комфортен миг, в който да форсира топката и да пласира завършващ удар. Не отпускайки хватката си нито за момент, Чилич наниза цели 21 уинъра в хода на сета и общият резултат бе подравнен.

Третата част започва с рутинно извоювани геймове от сервиращите и двамата рядко успяваха да завоюват даже точка на съперниково подаване до 2:2. Последваха обаче мощни минути за хърватина, който съумяваше да влезе нападателно в разиграването още с ретура си и да вземе предимство. Така се стигна до нови шансове за пробив в интерес на по-нискоранкирания играч, като третият от тях бе материализиран с примерен уинър от форхенд. Сервирайки за триумфа в сета, Чилич не трепна и не след дълго той се приближи на крачка от успеха.

Двубоят продължи да бъде извънредно равносилен и в четвъртия сет, където началният удар още веднъж бе най-силното оръжие за двамата. Благодарение на сервиса си те получаваха преимущество в разиграванията и след не повече от 3 удара приключваха точката в своя изгода. Този темп се резервира до 3:3, само че тогава руснакът съумя да разгърне капацитета си в нападателен проект, а с това и да реализира късен пробив, оказал се съдбоносен за вкарването на конфликта в пета част.

Решителният сет не изневери на събитията дотук в мача и можехме да следим цялостна доминация на сервиращите, като по този метод паритетът остана недокоснат до 4:4. В последвалото противниково подаване Чилич увеличи равнището си и след следващата си превъзходно конструирана офанзива стигна до първи мачбол. Изправен до стената, Рубльов не трепна и в последвалите точки се възползва от съмненията на съперника, с цел да оцелее в мача.

Най-логичният свършек се случи и напълно скоро конфликтът щеше да бъде решен в дълъг тайбрек. В него хърватинът взе ранен задатък след два мълниеносни ретура, след което не позволи спад нито за момент и разви преднината си до 9:2, откъдето опция за връщане обратно за Рубльов не съществуваше.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР