Мандатът на ИТН за образуване на правителство приключва неуспешно. Депутатите

...
Мандатът на ИТН за образуване на правителство приключва неуспешно. Депутатите
Коментари Харесай

Това е решението, което Ива Митева скъса

" Мандатът на Има Такъв Народ за формиране на държавно управление завършва несполучливо. Депутатите от Има Такъв Народ излязоха от залата, а ръководителят на парламентарната им група Тошко Йорданов отхвърли да подпише проектотешението, откакто през вчерашния ден Има Такъв Народ се бяха съгласили то да се гласоподава. "

Това написа във Facebook депутатът от " Демократична България " Стефан Тафров и разгласява клише от решението.

Вчера след доста кавги Народното събрание гласоподава от втори опит отдръпването на кандидатурата на Пламен Николов като министър-председател. Получиха се 105 гласа „ за “, 60 „ срещу “ и въздържал се при кворум от 162 депутати

Гласуването мина в отсъствието на самия кандидат-премиер, излъчен от най-голямата парламентарна група - " ИТН " (ИТН), която получи първия изследователски мандат.

Още при започване на съвещанието партията отхвърли да взе участие в " този фарс ". Според тях не било редно всички да се " вторачват " в Има Такъв Народ, които, по думите на Ивайло Вълчев, ясно за съобщи първоначално, че кабинет ще бъде препоръчан единствено при набирането на нужната предварителна поддръжка.

След бурни кавги въпреки всичко 105 депутати споделиха " да " на волеизявлението на Пламен Николов и по този начин отпушиха конституционната процедура за прекосяване към връчване на втори изследователски мандат на ГЕРБ.



Бел.ред.
Има Такъв Народ влезе в политиката на крилете на с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли концепцията в два поредни Народното събрание?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР