Малко вероятно е да живеете под постоянен стрес и винаги

...
Малко вероятно е да живеете под постоянен стрес и винаги
Коментари Харесай

Просвещението

Малко евентуално е да живеете под непрекъснат стрес и постоянно да бързате, тъй като нито тялото, нито мозъкът могат да устоят на такова високо равнище на интензивност толкоз дълго. Това изразходва доста сила и води до понижаване на продуктивността с течение на часовете и дните. Светът, в който живеем обаче, е толкоз конкурентен, че даже да имаме потребност от отмора, не знаем по какъв начин тъкмо да го създадем. Това ни доближава една стъпка по-близо до страданието от обезпокоително разстройство.

Няма да е от изгода, в случай че практикувате разнообразни техники за релаксация или ходите на йога три пъти седмично, в случай че не можете просто да имате миг на мира в средата на деня. Но може да бъде мъчно да спрете тревожните мисли, които са в мозъка ви, тъй като дружно с други аргументи не сме изцяло научени. Спомняте ли си ден, в който не сте били съсредоточени върху мобилния си телефон? Кога за финален път направихте нещо, което в действителност ви хареса?

 Умът също има потребност от отмора

Умът ви има потребност от отмора

Не е нужно да ходите на отмора, с цел да се отпуснете. Един елементарен уикенд, ден или няколко часа могат да послужат за отмора от паниката, която ви заобикаля, или още по-добре от клопката, който мислите, че сте. Проблемът е по какъв начин употребявате това време. Готови ли сте да излезете?

Бъдещите проекти може да продължат да гъмжат от мозъка ви като неща, които би трябвало да извършите в понеделник, хора, на които да се обадите и толкоз доста други отговорности, които ви пречат да се насладите на няколкото дни, които имате за отмора. Да оставите настрани всички неща, които ви затрупват за известно време, ви кара да се чувствате безотговорни, даже в случай че не можете да извършите нищо за тях, до момента в който не отидете на работа в понеделник. И по този начин уикендът не е нищо повече от безпределно очакване на момента, със напрежението, който идва с него, несъмнено!

Можете да си починете добре и да се възползвате от времето,

което имате, когато не сте на работа, като правите разнообразни действия и мислите по друг метод от този в дните, когато имате тези отговорности. Това значи, че можете да ставате по друго време и не е нужно да закусвате небрежно, тъй като би трябвало да ходите на работа.

Въпреки това привикваме с рутината си и ни е мъчно да се откъснем от нея. Ето за какво в последна сметка вършим неточности, когато е време за отмора.

На първо място, ние се опитваме да планираме всичко, без да оставяме място за импровизация, което значи, че всичко ненадейно се явява като опровергаване. Не оставяме телефоните си, не ги изключваме, не ги пускаме на самолетен режим. И най-после, не се осмеляваме да вършим нови неща, луди неща и огромният въпрос е за какво?

 Умът също има потребност от отмора

Ярък образец за това може да се види по празниците, когато множеството от нас имат няколко почивни дни. Какво обаче трансформира един прелестен миг в непосилен? Семейни събирания, визити на обичани хора, възползване от ваканцията и всичко това е прекалено много!

Ваканциите сами по себе си не са стимулиращи.

Помнете това по време на почивката си. Ако не се освободите от напрежението, когато не би трябвало да работите, тогава по кое време ще го извършите? Запълвате времето си, тъй като се страхувате, че не знаете по какъв начин да продължите напред, когато нямате какво да вършиме, само че просто би трябвало да забравите за това. Може би желаете да прекарате един ден у дома, четейки, гледайки телевизия или правейки нещо изцяло непродуктивно. Всичко е наред. Не би трябвало да се чувстваш зле от това. Заслужаваш го.

Ползите от релаксацията

Може би си мислите, че почивката е загуба на време и неналичието на почивки ви прави по-продуктивни и работата ви по-добра. Но грешите. Ако сте в работен режим от самото начало, няма да получите най-хубавите резултати. Вместо това кара проблеми като стрес, тревога и меланхолия да се появяват по-бързо. Искате ли да научите повече за изгодите от почивката?

Това ви прави по-креативни. Ако работата ви изисква да сте изобретателни и въображение, знаете, че когато не се чувствате въодушевени, работата ви страда. Инатът няма да помогне. Трябва да се отпуснете, да вършиме това, което ви харесва, да се откъснете за известно време. Не губите време, тъй като когато се върнете на работа, няма да започнете да удряте стената, която е била там преди. Всичко ще стартира да тече по-лесно.Подобрява вашата преценка и способността ви да вземате решения. Вземането на решения е значима част от живота, тъй като те могат да ви отдалечат или да ви приближат до това, което желаете. Когато мозъкът ви е прекомерно цялостен, е невероятно да видите нещата задоволително ясно, с цел да можете да анализирате всички вероятни разновидности и да се почувствате задоволени от резултата от вашето решение.Намалява напрежението и безпокойството. Добрата релаксация понижава равнището на интензивност. Когато страдате от стрес, равнищата на кортизол се покачват, което има последици за тялото ви, изключително в случай че стане хронично. Главоболие, намалени защитни сили, храносмилателни проблеми и хронична отмалялост са единствено някои образци.Прави те по-щастлив. Когато тези отрицателни мисловни модели изчезнат от мозъка ви, стартират да се освобождават ендорфини, известни като хормоните на щастието. Резултатът е, че можете да се наслаждавате повече на протичащото се към вас и да се чувствате уравновесени и спокойни.
 Умът също има потребност от отмора

Ако знаете по какъв начин да почивате вярно, работата ви ще се усъвършенства. Ще бъдете цялостни с сила и оптимизъм, с цел да започнете деня. И в случай че се върнете към рутината си и още веднъж се почувствате изтощени, това е тъй като в действителност не сте се отпуснали. Вашата фикс идея по празниците и желанието ви да вършиме прекалено много неща значи, че не сте се възползвали оптимално от тях. Не е нужно да планирате всичко. Просто оставете нещата да текат и на първо място им се насладете.

Ако не си губите времето, правейки всичко, което ви прави щастливи, тогава за какво имате право на релакс? Ако не се възползвате от почивните дни и ваканциите, които по този начин обезверено желаете, упованията ви може да са прекомерно високи. Не забравяйте, че вашето свободно време има начало, само че има и край.

Източник: prosveshtenieto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg