Малко над половин милион лева предвижда да инвестира община „Родопи“

...
Малко над половин милион лева предвижда да инвестира община „Родопи“
Коментари Харесай

Община „Родопи“ инвестира половин милион за основен ремонт на улици в Белащица

Малко над половин милион лв. планува да влага община „ Родопи “ в главен ремонт на улици в Белащица. За това осведоми жителите на селото кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов. Белащица е следващото обитаемо място, в което Михайлов показа обектите, планувани за строителство и ремонт в актуалната година. На срещата с популацията участваха ръководителят на общински съвет „ Родопи “ Георги Цанков, заместник-кметът Емилия Иванова, общински съветници. Домакин беше кметът на обитаемото място Костадин Николов.

„ Община „ Родопи “ продължи да работи за възстановяване на виталната среда в обитаемоте места. За малко над две години показахме, че можем да вършим уравновесен и обективен бюджет, като осигурим средства за всички 21 обитаеми места на територията на общината. Проблемите в нашата община са доста и ние, като управление, сме наясно с това. Но смяната стартира да се случва и аз се надявам, че дружно ще успеем да реализираме повече”, сподели кметът Павел Михайлов.

Основен ремонт на улиците „ Васил Левски “ и „ Беласица “, ремонт на Иван Вазов “ и сектор от 300 метра на улиците „ Пейо Яворов “ и „ Даскал Лазар “ планува да осъществя община “Родопи” в село Белащица.

„ Състоянието на инфраструктурата в община „ Родопи “ е един от най-тежките проблеми, с които се постанова да се оправяме. Затова в бюджета за тази година сме планували главно средства за асфалтиране и преасфалтиране на улици “, разяснява Михайловл

Това, което следва още за Белащица е продължение на огромния план за създаване на канализацията на така наречен Военен блок за 145 хиляди лв., както и правене на план за основни колектори и второстепенна канализационна мрежа- 110 000 лв. и планиране на главен ремонт на улица „ Дъбрава “.

С приоритет община „ Родопи “ ще работи и по плана за цялостна замяна на водопроводната мрежа в Белащица. Той е за сумата от близо 5 милиона лв. и за него има издадено строително позволение. Проектът е показан в Министерството на районното развиване и благоустройство.



По думите на кмета Павел Михайлов Белащица е едно от най-бързо възходящите обитаеми места в цялата страна. И е радостно, че главната част от популацията са млади фамилии, които избират да отглеждат децата си в по-чиста и зелена среда. Затова към този момент има предложение за обособяване на парцел за създаване на нова детска градина с потенциал за 4 групи. Ще се работи и по концепцията за разширение на постройката на учебното заведение с създаване на корпус за физкултурен салон, трапезария и образователни кабинети.

„ Ръководството на общината има амбициозни проекти за село Белащица и неговото развиване “, разяснява и кметът на селото Костадин Николов и пожела всички да бъдат осъществени. Георги Цанков сподели, че синхронът в работата сред администрацията и общински съвет „ Родопи “ е в основата за триумфа на ръководство. Пред хората той изясни, че едно от значимите решения е съкратените периоди за смяна на регулацията, което дава опция на хората да строят и подсигурява сигурност и експедитивност за бизнеса.

В Белащица общинското управление на „ Родопи “ за следващ път разгласи твърдата си позиция против продължение на кариерната активност над селото и процедурите по даване и удължение на добива от находище „ Белащица “. С писмо от средата на март тази година Министерство на околната среда и водите осведоми, че процедурата по Оценка на въздействието върху околната среда е прекъсната и няма издадени разрешителни от Регионална инспекция за опазване на околната среда –Пловдив за реализиране на рандеман и обработка на строителни материали на двата концесионера – „ Холсим кариерни материали “ и „ Европейски пътища “.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР