Македонският президент Стево Пендаровски призна днес, че има френско предложение

...
Македонският президент Стево Пендаровски призна днес, че има френско предложение
Коментари Харесай

Скопие изпя: Макрон дал сладка оферта на България и Македония

Македонският президент Стево Пендаровски призна през днешния ден, че има френско предложение за споразумяване на разногласието сред София и Скопие. Във Facebook и външният министър Буяр Османи разкри, че има самодейност на Париж, защото Франция ръководи Съвета на Европейския съюз, съобщи БНР.

Всички включени в процеса страни дават оптимален подтик да се постави предложение на масата на договаряния, с цел да бъде вдигнато българското несъгласие, написа Османи във Facebook.

Президентът Пендаровски пък разгласи, че самодейната политика на френското председателство е добре пристигнала и би могла да способства за намирането на решение.

БГНЕС заяви през вчерашния ден, че на последния съдружен съвет на 27 май е обсъждана обща аудиенция на президента, премиера и външния ни министър във Франция. Според участници в съдружния съвет там се очаквало да бъде утвърдено предложение на президента Еманюел Макрон, което да вдигне ветото договарянията за започване на договарянията на Република Северна Македония за участие в Европейски Съюз.

Вчера министър председателят Кирил Петков нито удостовери, нито отхвърли информацията, че се приготвя негова аудиенция в Париж.

Българският държавен глава Румен Радев отхвърли през днешния ден опцията да взе участие в такава среща.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР