Националният съвет на БСП реши Калоян Методиев, избран от соцлистата

...
Националният съвет на БСП реши Калоян Методиев, избран от соцлистата
Коментари Харесай

Калоян Методиев да напусне парламента, не е член на ПГ на БСП

Националният съвет на Българска социалистическа партия реши Калоян Методиев, определен от соцлистата в 25-ти МИР, да не се включва в състава на парламентарната група в идващия парламент.

Това значи, че групата вместо от 19, ще се състои от 18 депутати.

Националният съвет на партията реши, че отпред на алената група в този парламент ще е Борислав Гуцанов. Така бе ревизирано решението на Нинова, взето от съдружен съвет, ръководител на ПГ да е Георги Свиленски. По-рано през днешния ден самият той видя скрит план против лидерката на " Позитано ".

Остава предлагането Драгомир Стойнев да бъде препоръчан за заместник-председател на Народното събрание.

Още по време на съвещанието Народно събрание на Българска социалистическа партия насочи апел към Калоян Методиев да напусне Народното събрание.

" Ако съветникът на Нинова, който стана народен представител от " Коалиция за България ", не се съобрази с волята на социалистите, той няма да бъде признат за член на тяхната парламентарна група. Така някогашният водач на младежкото Съюз на демократичните сили ще би трябвало да остане самостоятелен народен представител ".

Тази позиция на Националния съвет на Българска социалистическа партия е подкрепена от 109 членове на пленума. Няма нито един глас " срещу " или " въздържал се ".

Тъй като Калоян Методиев отказал да се съобрази с позицията на пленума, Националният съвет излиза с решение за неговото премахване от парламентарната група на социалистите в 50-ото Народно заседание.

До тази стъпка алените прибегнаха, откакто Корнелия Нинова през вчерашния ден избра да влезе от листата на Българска социалистическа партия в Благоевград, а не от тази в 25 МИР София, където втори след нея беше спретнат Методиев.
Така тя освободи място за него и някогашният седесар стана народен представител от Българска социалистическа партия.

Тя направи това макар, че имаше решение на Изпълнителното бюро за противоположното - тя да влезе от София. Методиев беше началник на кабинета на Нинова като министър на стопанската система в държавното управление на Кирил Петков. Включването му на втора позиция в листите за парламент на място, непокътнато за гражданска квота, беше изненада даже за множеството от членовете на Изпълнителното бюро.

Заради това решение на Нинова, Пленумът е дал своя вот да се актуализира състава на представителите на  в Коалиционния съвет на "  за България ". По-рано младежите социалисти от Българска социалистическа партия излязоха с манифест, който раздадоха в партийната централа. В документа, озаглавен " Пътеводител на социалистическата концепция ", е записано още: " Тук не е Съюз на демократичните сили! ".

" Не желаеме новите лица на Българска социалистическа партия да бъдат от младежкото Съюз на демократичните сили. Считаме за извънредно обидно за всички редови социалисти налагането на противоречиви персони, които имат диаметрално противоположни от Българска социалистическа партия полезности и идеали, на водещи позиции в партията ", декларират в манифеста от младежкото обединяване в Българска социалистическа партия.

Калоян Методиев към днешна дата не е член на Българска социалистическа партия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР