Макар Великобритания да отбеляза радостен рекорд на 1 юни –

...
Макар Великобритания да отбеляза радостен рекорд на 1 юни –
Коментари Харесай

Индийският коронавирус превзема Великобритания, епидемията е най-видима при децата

Макар Англия да означи щастлив връх на 1 юни – за денонощието от COVID-19, индийският вид на ковид (B.1.617.2, наименуван делта вид от Световната здравна организация) към този момент е преобладаващ на Острова. Според епидемиологът на Imperial College London професор Нийл Фъргюсън, който прави моделите за разпространяване на болестта за държавното управление, разновидността е 60% по-заразен от преобладаващите до момента разновидности – преди всичко английският B.1.1.7. Освен това, отново по думите на Фъргюсън, който приказва на база информация от данните на здравните служби на Англия и Шотландия, индийският вид е до два пъти по-вероятно да докара до болнично лекуване при неимунизирани.
Според материал на Sky News, случаите на Коронавирус в Англия се повишават със 76,5% за една седмица, демонстрират данни на Службата за национална статистика (ONS) на Англия. Агенцията пресмята, че 85 600 души в страната са били инфектирани през седмицата до 29 май - което се равнява на към 1 на 640 души в частни семейства. В северозападната част на страната са регистрирани най-вече случаи през седмицата до 29 май - към 1 на 280, Югоизточна Англия е с най-ниска стойност - 1 на 1490. Допълнителни данни допускат, че репродуктивното число т.е. този индикатор, с който се прави преценка какъв брой души заразява един инфектиран, се е нараснало до сред 1 и 1,2, спрямо сред 1 и 1,1 на седмична база.
Добрата вест за Англия – към този момент няма народен проблем, тъй като броят на имунизираните е огромен, само че не е толкоз огромен (70-80 % със приключен напълно имунизационен курс), че да спре дейно нова вълна. Лошата – има 10 пъти повече заболели от COVID-19 измежду хората под 40 години, в сравнение с над 60 години, за интервала 18 април – 29 май, 2021 година. А съгласно изследване на 6 639 теста за ковид, направени сред 16 и 29 май 2021 година във Англия, понастоящем в Обединеното кралство се следи нарастване от 80% при симптоматичните новооткрити случаи на инфектирани.
 Предупреждение от Англия: Там, където няма доста имунизирани, индийският ковид удря крепко (ГРАФИКИ) Предупреждение от Англия: Там, където няма доста имунизирани, индийският ковид удря крепко (ГРАФИКИ)
Индийският вид на ковид (B.1.617.2) към този момент е преобладаващ във Англия, като се популяризира изключително бързо измежду общности...
" Картината във Англия се трансформира бързо. Случаите се усилват, само че не в народен мащаб, това е значително районен проблем. Северозападната част на Англия и Шотландия са двата района с най-голямо разпространяване, с равнища, по-високи от тези в някои елементи на Европа. Данните обаче акцентират, че нарастването се случва в по-младите възрастови групи, което допуска началото на зараза при младите . Не можем да бъдем прекомерно самодоволни и следим деликатно нещата ", разяснява Тим Спектър, водещ академик в приложението ZOE Коронавирус Study и професор по генетична епидемиология в King’s College London.
В е посочено, че болните в главните учебни заведения и гимназиите на Острова порастват, като най-бързо се усилват случаите във възрастовата група 7 – 11 години! Графиките са красноречиви - при най-възрастните, където имунизационното покритие против ковид е най-голямо, съвсем няма смяна в разпространяването на болестта. Но там, където още няма такова имунизационно покритие - т.е. при по-младите, нещата се утежняват.

За четири седмици обратно на Острова има най-малко по един епидемиологичен гърмеж на 250 учебни заведения, като голямата част от тях се дължат на индийския вид на ковид. Затова и 8 профсъюза, представляващи учебни заведения и университети във Англия, желаеха от Английската здравна работа детайлна информация за разпространяването на ковид в образователните заведения, само че на 4 юни от службата споделиха, че ще имат потребност от повече време, с цел да дават детайлни данни. Вече има и апели към държавното управление да реагира със стягане на ограниченията, тъй като обстановката слага в заплаха най-малките във Англия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР