Полша ще инвестира над 2.5 млрд. долара за повишаване на

...
Полша ще инвестира над 2.5 млрд. долара за повишаване на
Коментари Харесай

Полша ще инвестира в укрепването на границите си с Русия и Беларус

Полша ще влага над 2.5 милиарда $ за повишение на сигурността и ограниченията за въздържане по границата си с Русия и нейния съдружник Беларус, заяви министър председателят Доналд Туск.

Работата по плана " Щит-Изток ", който включва построяването на подобаващи военни укрепления, към този момент е в ход. Полша се намира на източния фланг на НАТО и Европейския съюз и по думите наТуск носи спомагателна отговорност за сигурността на Европа.

 
Взехме решение да влагаме в нашата сигурност, и на първо място в безвредна източна граница, към 10 милиарда злоти (2.5 милиарда долара). Започваме огромен план за създаване на безвредна граница, включващ система от укрепления, а също оформяне на терена и свързани с околната среда решения, които ще създадат границата непробиваема за евентуален зложелател.
Доналд Туск – министър председател на Полша

Туск приказва пред полски бойци в Краков на гала за отбелязване на 80-ата годишнина от успеха на съдружниците против нацистите в борбата при Монте Касино в Италия по време на Втората международна война.

Предишното държавно управление на Полша издигна стена на стойност 400 млн. $ по границата с Беларус, с цел да спре всеобщия приток на мигранти, напиращ от тази посока през 2021 г, само че сегашният кабинет твърди, че тя би трябвало да бъде укрепена.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР