Макар да остават на противоположни позиции по много въпроси, управляващите

...
Макар да остават на противоположни позиции по много въпроси, управляващите
Коментари Харесай

Лидерът на СДС призна кога ще стисне ръката на Асен Василев

Макар да остават на противоположни позиции по доста въпроси, ръководещите от ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната-Демократична България " към този момент намират общ език. неприемливият до неотдавна за ГЕРБ-СДС финансов министър и съпредседател на Политическа партия Асен Василев скоро може да се окаже позитивна фигура, излиза наяве от думи на водача на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

„ Радвам се, че направихме това държавно управление, тъй като спряхме едноличното ръководство на президента Радев “, безапелационен бе Румен Христов в изявление за бТВ.
-->
„ Обособихме в една група проруските обединения в лицето на „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. За мен щеше да е доста по-трудно, а в случай че се търсеше коалиция с Българска социалистическа партия. Не знам какво щях да изяснявам тогава “, сподели той.

„ Имаме нов политически индивид, това е Политическа партия, с които антагонизмът е максимален. Не единствено поради ареста на водача на опозицията, само че и поради това, че са леви либерали и имаме разлики при метода на реализация на стратегиите си. Надявам се Асен Василев да извърши обещанията си за 3% бюджетен недостиг без да протяга ръка към Сребърния фонд и да тегли нов заем или да свива обществените заплащания. Ако той направи това, аз му дадох обещание от трибуната, че ще го поздравя от същата тази естрада “, съобщи Христов.

По думите му, откакто Министерството на финансите внесе бюджета сред първо и второ чете ГЕРБ-СДС ще създадат своите оферти. „ Надявам се, че хората с дясно мислене в Демократична България и ГЕРБ-СДС ще успеем да озаптим желанието за раздаването на  средства, които бяха разумно раздаден, като помощи по време на коронавирус ограничения, само че тази рецесия свърши “, уточни той.

„ Заявеното решение, че до момента в който не приключат конституционните промени, не трябва да бъде гласуван нито едно събаряне на имунитет, без значение от коя групировка, тъй като виждаме опит на прокуратурата да играе бухалка. Би следвало да се направи парламентарна комисия и тя да реши дали има учредения за събаряне на имунитета “, разяснява Христов поискания имунитет на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от основния прокурор Иван Гешев.

Той попита за какво преди този момент не е желан имунитетът му, а час в този момент, откакто се заприказва за промяна в прокуратурата. „ Ние от Съюз на демократичните сили виждаме преекспониране и търсене на някакви дивиденти “, съобщи Христов.

По думите му промяната в прокуратурата било едно от главните претенции на Политическа партия за сформиране на кабинет.

Според него в разграничителната линия ръководещи и съпротива Съюз на демократичните сили били подкрепящи. „ Създаваме нова категория. Позицията на ГЕБР-СДС бе търсене на споделена отговорност при ръководството. Това не беше признато от нашите сътрудници. Това ни улесни, тъй като ще отговаряме единствено са външната политика, поради това, че Мария Габриел е външен министър “, сподели Христов.

По думите му отговорността няма по какъв начин да бъде споделена, откакто в Министерския съвет имат единствено един представител.

„ Ние сме дали поръчка и ще издъним уговорката за осъществяване на огромните задания, които ни сплотяват. Това са влизането ни в Шенген, покриването на критериите за еврозоната, отношението към агресора Русия и нападната Украйна. Също по този начин опазване на приходите и преодоляването на инфлацията “, съобщи Христов.

И означи, че е добре всяко българско държавно управление да съумява без значение дали те вземат участие в него или не.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР