Мъжът, който се вряза вчера с автомобил в група ученици

...
Мъжът, който се вряза вчера с автомобил в група ученици
Коментари Харесай

Мъжът, който се вряза с автомобил в ученици в Берлин, е действал умишлено

Мъжът, който се вряза през вчерашния ден с автомобил в група възпитаници в Берлин, като умъртви учителка и рани 14 деца, е работил съзнателно, съобщи през днешния ден кметът на немската столица, представен от ДПА.

Полицейското следствие демонстрира, че " това е дело на човек с тежко умствено увреждане ", сподели Франциска Гифай пред публичното радио Ер Бе Бе. Тя добави, че проверяващите към момента се пробват да дешифрират " обърканите показания " на причинителя благодарение на преводач. Ирис Шпрангер, районната министърка на вътрешните работи на провинция Берлин, съобщи, че в автомобила на 29-годишния мъж от арменски генезис са били открити плакати, " на които той показва възгледи за Турция ", съобщи Асошиейтед прес.

Не може обаче да се каже изрично, че става въпрос за умишлена офанзива. Мъжът не е поел отговорност за нахлуване, изясни Шпрангер. Първоначално автомобилът се е врязал в група възпитаници и учителката им от дребен град в централната провинция Хесен, които били в Берлин на екскурзия, а по-късно се забил във витрината на магазин. " Много съм тъжен от това извънредно закононарушение ", написа през вчерашния ден в " Туитър " немският канцлер Олаф Шолц. " Мислите ни са с роднините на убитата и ранените, измежду които има доста деца. Желая им бързо възобновяване ", добави Шолц.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР