Магистрала Струма в посока София е отворена за движение. Полицейски

...
Магистрала Струма в посока София е отворена за движение. Полицейски
Коментари Харесай

Магистрала Струма в посока Дупница все още е затворена

Магистрала " Струма " в посока София е отворена за придвижване. Полицейски патрули охраняват мястото на тежката автобусна злополука.

Късно нощес рейсът беше изтеглен и беше превозен в посока Перник, а секторът от автомагистралата беше пуснат за придвижване.

Автомобилите се движат умерено в посока Дупница-София, само че в противоположната посока придвижването към момента остава затворено, заяви bTV.

Вероятно в границите на днешния ден то ще бъде пуснато, само че към този момент няма информация по кое време тъкмо ще се случи това.

Пред Българска национална телевизия някогашният следовател Георги Илиев твърди, че ясно проличава, че държанието на водача на рейса е несъответстващо.

" Ясно проличава, че държанието на водача на рейса е несъответстващо - той се удря в мантинелата, минава в ляво, в дясно по пътното платно, което ни приказва, че нещо се е случило в този миг ", разяснява следователят в Националната следствена работа Георги Илиев.

Главната задача на проверяващите е да се откри дали пожарът е зародил преди или след удара в мантинелата и какво е горяло толкоз доста, счита Илиев.

Защото аз оставам с усещането, че този пожар е бил доста къс и с доста висока температура. За да има гърмеж, значи, че има струпване на пари от летливо горящо вещество в самия рейс, изясни специалистът.

Според него, следствието ще отнеме много време - най-малко 6 месец, повода за случая ще бъде открита малко по-рано, а виновниците по-късно.

Разследването наложително да се води от проверяващи органи от нашата страна, само че по закон РСМ е в правото си да води редом следствие, добави някогашният следовател.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР