Мадлин Олбрайт, легендата на политиката в САЩ, завърши земния си

...
Мадлин Олбрайт, легендата на политиката в САЩ, завърши земния си
Коментари Харесай

Мадлин Олбрайт: В ада има специално място за жени, които не си помагат една на друга

Мадлин Олбрайт, легендата на политиката в Съединени американски щати, приключи земния си път тази нощ. Тя не остава в историята само като някогашен държавен секретар, а като същинско събитие и евентуално ентусиазъм за доста мощни дами, които ръководят света през днешния ден.

Олбрайт бе знак на смелостта и безапелационния език, а събитията в живота ѝ я построяват като дама с непреклонен и мощен темперамент. Основният принцип, който я съпътстваше до самия край, се осланяше на концепцията, че женската взаимност би трябвало да остане жива и че дамите са родени и с цел да си оказват помощ. И тези, които не го вършат - ще си платят един ден, откакто поемат последния си мирис, тъй като за тях има особено място в Ада.

 Мадлин Олбрайт

Мадлин Олбрайт съумява да се избави по време на Втората международна война, като бяга от нацистите в родината си - Чехословакия. Но тя не се помирява само със спокойния живот, а стига доста, доста по-далеч, като се трансформира в първата жена, оглавила американската дипломация. Това се случва с помощта на шанса да заживее в Съединени американски щати със фамилията си още на 11-годишна възраст и да получи допустимо най-хубавото обучение, което дружно с невероятния ѝ темперамент и усет за сполучливи ходове в кариерата, я издига в обществото. И от бежанка се трансформира в една от най-важните политически фигури в историята на Съединени американски щати.

Благодарение на тежкото си детство, белязано от ужаса на войната, Мадлин Олбрайт пази твърда демократична позиция в спора в Косово. Политиката ѝ има решаваща роля в превръщането на Съединени американски щати в най-великата мощ и този интервал я трансформира в икона на политиката.

 Мадлин Олбрайт

Олбрайт си отиде от този свят на 84 година след битка с единствения зложелател, който бе по-силен от нея - Рака.

В памет на една от най-великите дами в историята ви споделяме мъдрите ѝ мисли, които ще ни въодушевяват постоянно:

"В пъкъла има особено място за дами, които не си оказват помощ една на друга ".

"Отне ми доста време, с цел да бъде чут гласът ми. И в този момент, когато го имам, няма да мълча ".

"Животът е тъмен, само че ние не би трябвало да бъдем мрачни постоянно ".

"Без значение каква работа би трябвало да свършите, просто го направете добре, тъй като репутацията ви е това, което остава след вас ".

"На света има задоволително място за посредствени мъже, само че не и за посредствени дами и по тази причина би трябвало да работим крепко ".

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР