Мач от четвъртия кръг за Купата на английската федерация бе

...
Мач от четвъртия кръг за Купата на английската федерация бе
Коментари Харесай

Спряха мач заради расизъм в Англия

Мач от четвъртия кръг за Купата на британската федерация бе преустановен поради расистки прояви. Футболистите на " Харингей Бороу " напуснаха терена откакто почитатели на гостуващия " Йоувил Таун " насочиха расистки обиди към вратаря на дамокините и го замеряха с предмети, оповестява БНР.

Всичко това става единствено дни след случая в София, когато мачът сред националните тимове на България и Англия бе прекратяван на два пъти поради расизъм от страна на български почитатели. Това извади тематиката за расизма още веднъж осезаемо на Острова и случилото се в събота надали е инцидентно.

Треньорът на " Харингей " Том Лойзу изведе играчите си от терена в 64-тата минута откакто вратарят на тима Валери Дъглас Паджетат, който е от Камерън, бе замерян с предмети и оплюван от почитателите на " Йоувил " преди отсъдената против " Харингей " дузпа. След осъществяването на дузпата треньорът изведе тима си, а на уеб страницата на клуба бе написано: " Мачът бе преустановен след расистки обиди. Ужасен следобяд. "

От антирасистката благотворителна организацията " Кик ит навън " написаха в обществената мрежа " Туитър ": " Треньорът на " Харингей " и играчите взеха бързи и решителни ограничения вследствие на обидите, сходно на взетите от британския тим в България единствено преди пет дни. "

Зачестилите произшествия накараха капитана на " Лестър " Уес Морган да съобщи, че расизмът във футбола е по-голям проблем в този момент, в сравнение с преди години, когато е почнала кариерата му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР