Людмила Петрова е мениджър Маркетинг и клиентско изживяване, лидер Корпоративен

...
Людмила Петрова е мениджър Маркетинг и клиентско изживяване, лидер Корпоративен
Коментари Харесай

Людмила Петрова: Устойчивостта и "зелената" промяна са заложени в ДНК на "БНП Париба Лични Финанси"

Людмила Петрова е управител " Маркетинг и потребителско преживяване ", водач " Корпоративен ангажимент и обществена отговорност " на " БНП Париба Лични Финанси " в България. Тя е един от участниците в събитието Fintech Summit, проведено от " Капитал ". Как се преплитат устойчивостта във философията и работата на " БНП Париба Лични Финанси "?
Устойчивостта и " зелената " смяна са заложени в ДНК на " БНП Париба Лични Финанси ". Като част от BNP Paribas - една от най-големите финансови групи в света, ние сме виновен заемодател и сътрудник и сме ангажирани с значимите процеси в обществото и прехода към нисковъглеродна стопанска система. Това се показва в стратегическото развиване на групата през последните 10 години, водено от амбициозна стратегия и високи цели в поддръжка на устойчивото развиване.

Следвайки контури от групата BNP Paribas път, " БНП Париба Лични Финанси " създаде и одобри " Манифест за резистентност " с задачата да разпространява устойчивото ползване измежду клиентите си и този бизнес метод измежду сътрудниците си. Основните задължения на " БНП Париба Лични Финанси " са да бъде образец като компания и като шеф, да приспособява бизнеса си по този начин, че да подтиква виновното и стабилно ползване и да слага професионалната си експертиза в интерес на обществото оттатък рамките на личния си бизнес
Как помагате на клиентите и сътрудниците си в развиването на устойчиви ползване и бизнес или в намаляването на въглеродния им отпечатък?
- Като водач на пазара на потребителско финансиране с повече от 1 600 000 клиенти ние можем да достигнем до доста хора и да ги подкрепим в напъните им за стабилно ползване. Една от значимите стъпки в тази тенденция е хората да си дадат сметка за това какво въздействие оказват върху обществото и околната среда посредством ежедневни избори като пътешестване, покупка на храна, облекла и техника. За тази цел разработихме личен CO2 калкулатор, с който всеки може елементарно да се ориентира за персоналния си въглероден отпечатък и да предприеме стъпки за неговото понижаване. В блога ни публикуваме потребна информация, отдадена на устойчивото държание.
Реклама
Споделяме с сътрудниците ни положителни практики, които са възприети в други страни, и имаме вяра, че могат да имат почва за развиване и в България. Активно работим с нашите сътрудници и сме щастливи от обстоятелството, че те са ангажирани във връзка с устойчивите практики също както и ние. Те правят оценка напъните ни, ориентирани към поддръжката на стабилно ползване, и са подготвени да работим дружно за тази задача. Виждаме, че сътрудниците ни оферират от ден на ден енергийно ефикасни уреди, усъвършенстват опаковките си, подхващат ограничения за понижаване на потреблението на сила в магазините си и по този начин нататък.

Общите ни старания не се лимитират единствено до ограниченията, които към този момент загатнах. От наша страна ние поддържаме сътрудниците, като разпространяваме техните положителни практики. Организираме обществени събития и каним водещи ритейлъри да дискутираме дружно настоящите тематики за климатичната смяна, бъдещето на заплащанията и по какъв начин всички участници по веригата - търговци, клиенти и финансиращи институции, могат да допринесат за по-доброто бъдеще на планетата.
Вие сте част от Net Zero Banking Alliance (Банковия съюз за нулеви емисии). Защо се присъединихте към съюза и какво значи това?
- Присъединяването на групата BNP Paribas към Net Zero Banking Alliance е естествено продължение на политиката ѝ да работи интензивно за по-добро бъдеще на планетата. Като част от групата ние прилагаме съответните условия и работим за общите ни упоритости в региона на позитивната смяна. Както демонстрира обществена информация от компанията, през 2015 година е стихотворец ангажимент за последователно приравняване на портфолиото на групата към условията на парижките съглашения за климата. През 2017 година е прекратено финансирането на нови планове за въглищни ТЕЦ-ове. " Изходът " от въглищната енергетика е интензивен през 2020 година, когато BNP Paribas поема ангажимент да приключи финансирането на тази промишленост в Европейски Съюз до 2030 година и до 2040 година за останалия свят. Също по този начин до 2025 година ще бъде редуцирана експозицията към изследването и добива на нефт и газ с 10%. От 2020 година BNP Paribas се ангажира да не финансира такива планове в Арктика, както и износ на нефт от еквадорската част на Амазония - две зони, които са извънредно чувствителни от позиция на биоразнообразието.

В същото време BNP Paribas слага фокус и развива финансирането на действия, които способстват за трансформацията към нисковъглеродна стопанска система, като си слага и извършва амбициозни цели по отношение на финансирането на енергетиката от възобновими източници от 2015 година и интензивно влага в зелени технологии.
Реклама
Усилията на групата да поддържа опазването на планетата могат да бъдат показани с цифри. Целта ни е да бъде обезпечено финансиране в размер на 3 милиарда евро за отбрана на биоразнообразието и други 1 милиард евро за финансиране на екологичния преход.
Защо е значимо актуалните хора и бизнеси да мислят за резистентност и ESG?
- Според голям брой изследвания, извършени от наши специалисти, Неправителствени организации и експертни центрове, с които работим, през днешния ден светът е изправен пред невиждани провокации - климатични промени, привършване на естествените запаси и възходящи обществени неравенства.

Нашето разбиране е, че потреблението е в основата на тези световни провокации и че то може да бъде и тяхното решение. Чрез по-устойчиво ползване хората могат да запазят естествените запаси, да понижат въглеродния си отпечатък и да реализират по-мащабни промени. В тази задача те се нуждаят от благонадежден сътрудник като " БНП Париба Лични Финанси ", който осъзнава значимостта на цялостния метод към решение на провокациите пред нас - в екологичен, обществен и управнически аспект. Затова в подтекста на персоналните финанси и с активността си се стремим да подтикваме виновното ползване и устойчивия бизнес измежду нашите сътрудници, клиенти, чиновници и измежду обществото като цяло.

Едно от настоящите проявления на виновното ползване е развиването на кръговата стопанска система, която набира от ден на ден известност и в България. В тази връзка напъните ни са ориентирани към стимулирането на повторната приложимост на движимости и уреди, както и на преработването и оптималното оползотворяване на излезли от приложимост предмети посредством взаимни планове с нашите търговски сътрудници.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Войната в Украйна 3 Политика 1 Енергетика 2 Политика 3 Технологии 1 Енергетика 2 Войната в Украйна 3 Политика Реклама
По отношение на бизнес модела ни политиката ни за поддръжка на устойчивото ползване намира своето място в цялостното преживяване, което предоставяме на клиентите. Например имаме специфични предложения, с които поддържаме електромобилността. Друг образец за нашите устойчиви практики е подчиняването на дизайна на цифровите ни решения на устрема за по-ниска консумация на сила посредством по-висока скорост на зареждане и улеснен интерфейс. Друго проявяване на нашите старания е повишението на финансовата просветеност и на цифровото приобщаване, за които работим от години. В тази посока скоро ще пуснем българска версия на цифровата ни платформа за построяването на финансова просвета у младежите посредством игри.
Как намалявате личния си въглероден отпечатък?
- За нас да бъдем виновна компания е дълготраен ангажимент с ясни цели, които следваме. Първата стъпка за постигането им е смяна на корпоративната просвета вътре в компанията. Започнахме с цялостна смяна на централния ни офис. Вместо със стаи за обособените екипи в този момент разполагаме с отворени пространства, в които хората работят дружно. По този метод използваме в оптималната степен естествената светлина, което ни оказва помощ да пестим сила и да поддържаме свежи стотици растения, които са част от нашата вътрешна екосистема.

" БНП Париба Лични Финанси " ползва на световно равнище и зелена ИТ стратегия. Ние усъвършенстваме архитектурата на нашите системи, реализираме по-малко ползване на сила и удължаваме живота на техниката. На локално равнище постоянно даряваме ИТ съоръжение на неправителствени организации и други институции. Разбира се, оборудването в офиса ни също е с висок енергиен клас. Също по този начин сътрудниците ни отпечатват извънредно рядко и единствено в случай че е в действителност належащо.

Друга значима стъпка за понижаване на въглеродния ни отпечатък е отводът от пластмаса за еднократна приложимост. Вместо пластмасови или хартиени чаши използваме керамични и стъклени, приборите са от метал и разполагаме с кошчета за разделно събиране на боклуци. Колегите ни вземат участие и в доброволни начинания за запазване на околната среда - те засаждат дървета, събират пластмасови капачки и " осиновяват " кошери.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Значим детайл от корпоративната ни просвета е и да използваме колкото е допустимо по-малко хартия. Затова въведохме цифрово сключване на контракти освен когато клиентите ни аплайват за заем онлайн, само че и на място в офисите ни или в магазините на нашите сътрудници. Това пести хиляди тонове хартия всяка година, което се равнява на стотици избавени дървета.
Свързани публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР