Любовта между БСП и ГЕРБ избуя в поредното скандално назначение.

...
Любовта между БСП и ГЕРБ избуя в поредното скандално назначение.
Коментари Харесай

ПАК МРЪСОТИЯ: БСП министър върна в ДФЗ Гинка, уредила депутат от ГЕРБ с апетитни имоти

Любовта сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ избуя в следващото скандално предопределение. Гинка Катева ( на челната фотография се гушка с Бойко, б.ред. ) , която до началото на февруари т.г. беше шеф на Областна дирекция „ Земеделие “ в Силистра, е възобновена на тази служба по решение на служебния аграрни министър Явор Гечев от Българска социалистическа партия.
 Явор Гечев връща гербаджиите на власт
Това потвърдиха от регионалната дирекция, след въпроси, заложени от „ За истината “.

Катева заемаше длъжността от 28 април 2020 година до 4 февруари т.г. След това постът беше ангажиран от Радко Славов, който разкри нарушавания в провеждането на тръжната сесия за земи от държавния аграрен фонд за 2021 – 2022 година Тя бе проведена точно от Гинка Катева.

Става дума за терени в землището на селата Полковник Чолаково и Светослав.

След извършения търг земите са добити с 10-годишни арендни контракти от Тодор Тодоров – някогашен народен представител и регионален координатор на ГЕРБ в Силистра.

Реклама

Според резултатите от инспекцията, осъществена от Радко Славов, става дума за допускане до присъединяване в търга на свързани лица – Тодор Тодоров и майка му Славка Иванова.

Освен това парцелите, за които е играл Тодоров, не са били включени в описите за отдаване под аренда в землището на двете села, при което заинтригуваните лица не са били осведомени за опцията да вземат участие в търга.

Липсвал е и протокол за класиране на участниците в търга, който е доказателство за законосъобразното осъществяване на процедурата през 2021 година и съображение за обжалване на резултатите от нея.  

След жалбата на Радко Славов за осъществените нарушавания, отправена до Районна прокуратура в Силистра и Министерството на земеделието и храните, от инспектората към министерството през август и септември тази година бяха формирани инспекции.

В резултат от тях на 1 ноември беше проведена среща, на която специалистите осведомиха земеделските производители-арендатори на земи от държавния аграрен фонд, че анулират тръжната сесия за 2022 година „ поради основни пропуски и систематични проблеми в работата на регионалната дирекция „ Земеделие в Силистра “. Те обаче не оповестиха за какви съответно нарушавания става дума.  

Докладът от инспекцията на комисията съдържа информация за съществени нарушавания при осъществяване на тръжната сесия за 2021 – 2022 година, част от които са удостоверили констатацията на някогашния към този момент шеф Радко Славов, подал сигнала.

Копие от отчета на комисията също е изпратено до Районна прокуратура в Силистра за приобщаване към преписката, към този момент формирана по жалбата за нарушаванията през 2021 година
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР