Лятото не е проспано по отношение на коронавируса. За съжаление

...
Лятото не е проспано по отношение на коронавируса. За съжаление
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма да затваряме държавата, изкуството е да се движим по бръснача

Лятото не е проспано във връзка с ковид. За страдание има жертви, само че и доста хора, които са излекувани. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев по отношение на COVID-19 и обстановката у нас.

Противно на нашето разбиране да си споделяме какъв брой сме глупави и неподготвени, това явно не е правилно, гледайки данните - на 11-о място сме по брой инфектирани и на 10-о по брой умряли.

Томислав Дончев сподели, че няма смисъл от цялостно затваряне на страната. Преди това е имало КПП-та, тъй като е имало локално разпространяване на вируса. Сега към този момент обстановката е друга.

" Мерки ще бъдат прилагани такива, каквито има потребност. Изкуството е да се движим по бръснача - от една пазейки живота на жителите, от друга - без да съсипваме стопанската система. Нищо не може да размени персоналната отговорност ", разяснява пред бТВ вицепремиерът.

" Не се планува цялостно затваряне, имаме подготвен лист със стъпки. В взаимозависимост от обстановката сме подготвени да реагираме ", настоя още Дончев.

Той посочи, че от едната страна е здравето, а от другата е стопанската система.

Томислав Дончев сподели, че няма разоряващ бюджет. Всички ограничения са ориентирани за помощ на хората. Той отхвърли рецензиите към Бюджет 2021 година и подсети, че ние сме с най-ниският недостиг в Европейския съюз.

" Политическите клишета не разрешават да се приказва по този начин за комплицирана система, каквато е бюджетът ", сподели вицепремиерът по отношение на изявление на Румен Радев.

Томислав Дончев напомни, че образецът, който е дал за Котката на Шрьодингер е във връзка държанието на президента.

Котката хем е жива, хем е мъртва. Хем от една страна да има ограничения, хем в случай че има - за какво има, по този начин се държал президентът във връзка с дейностите на държавното управление.

" Какво би се случило, в случай че сега бяхме без работещ парламент? ", запита реторично вицепремиерът.

" Айде да не приказваме в такива катастрофични мащаби! Тука сървайвингът не е вярното, не е това играта ", отсече Дончев на въпрос дали кабинетът е оживял.

Томислав Дончев иронично разяснява написаното от Румен Радев по отношение на 10 ноември. Според него тука има чувство на жив класик в това изявление на президента.

Вицепремиерът отговори и на рецензиите на Христо Иванов и Цветан Цветанов за Националния оздравителен проект на страната. Той счита, че не са чели задоволително, с цел да схванат какво се планува.

По мотив връзките ни със Северна Македония вицепремиерът сподели, че никой не желае от България да се направи компромис.

" Самите правила на Европейски Съюз са намислени да не се привнасят остарели проблеми. Те първо би трябвало да се изчистят и тогава да има участие ", сподели Дончев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР