Лятото е сезонът, който предлага различни възможности за активности на

...
Лятото е сезонът, който предлага различни възможности за активности на
Коментари Харесай

3 полезни съвета за подсилване на имунитета за лятото

Лятото е сезонът, който предлага разнообразни благоприятни условия за интензивности навън, само че също по този начин слага имунната ни система пред редица провокации. Подготовката за тези месеци би трябвало да стартира още напролет, като акцентът е върху здравословните привички, които да подсилят имунитета и да ни обезпечат сила и положително здраве. Специалистите от Гален споделят три съществени стъпки, които може да предприемете, с цел да сте сигурни, че вашето тяло е в оптимално положение през лятото. 
1. Хранете се здравословно и уравновесено
Поддържането на уравновесена диета е извънредно значимо за укрепване на имунитета през лятото. Здравословното хранене се концентрира върху приема на задоволително витамини и минерали, които са извънредно значими за поддържане на функционалностите на тялото в норма.
Консумирайте разнородни храни, богати на нутриенти – плодове, зеленчуци, белтъчини и мазнини;Включете в диетата си храни, които са естествено богати на антиоксиданти и противовъзпалителни съставки, като череши, ягоди, орехи и морска риба;Избягвайте модифицирани и високо калорични храни, които могат да отслабят имунната система.
Правилното хранене освен поддържа имунитета през лятото, само че и приготвя тялото за високите температури, когато потребностите от хидратация и сила се усилват.
2. Приемайте витамин D
Витамин D е от значително значение за положителния имунитет, костите и мускулите, изключително напролет и лятото, когато естественото му произвеждане усилва с помощта на по-дългите часове слънчева светлина.
Излагайте се на слънце регулярно – към 15-20 минути дневно са задоволителни за множеството хора, с цел да произведат нужното количество витамин D.Включете в диетата си храни богати на витамин D, като риба (сьомга, скумрия), яйчен жълтък и обогатени млечни артикули.Приемайте хранителни добавки с витамин D, предлагани във всяка аптека, в случай че вашето излагане на слънце е лимитирано или в случай че имате риск от дефицит.3. Осигурете си пълностоен сън
Сънят играе фундаментална роля в поддържането на мощен имунитет. Достатъчната и качествена отмора нощем оказва помощ на тялото да се възвръща и да се бори с инфекциите. Специалистите от Гален поучават да спазвате регулярен график на сън, като си лягате и ставате едновременно всеки ден.

По опция ограничете използването на електронни устройства преди сън, защото синята светлина може да наруши вашите циркадни ритми. И за оптимално задоволство си създайте спокойна и уютна среда в спалнята – температурата би трябвало да е прохладна, а околната среда тиха и тъмна.

Пълноценният сън е освен ключ към положително физическо здраве, само че и до мощна имунна система, която дейно се оправя с провокациите на лятото и топлото време тогава.

Като следвате тези три съществени съвета от Гален, вие доста ще подобрите своя имунитет и ще може умерено да се наслаждавате на летните дни с висока сила, положително здраве и чудесно самочувствие. Помнете, че предварителната защита и подготовката са вашите най-хубави съдружници в устрема към деен и здравословен живот както през лятото, по този начин и през останалите месеци от годината.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР