Лунар“ се завръща още по-ярък тази година, с чисто нова

...
Лунар“ се завръща още по-ярък тази година, с чисто нова
Коментари Харесай

Фестивалът „Лунар“ се завръща: Какво ще видим довечера?

„ Лунар “ се завръща още по-ярък тази година, с чисто нова фестивална стратегия. Имаме над 20 актьори от целия свят, които ще се включат, имаме 22 местоположения, имаме 4,5 км пешеходен маршрут, който посетителите могат да обиколят както избират “, сподели Страхил Йорданов, един от уредниците на фестивала, в предаването „ Тази заран “. 

 

Той изясни, че най-хубавият метод за насочване на фестивала е посредством потребление на онлайн приложението.

 

 „ Тази вечер стартира с гръм и тропот и искра. Имаме две нововъведения в региона на светлинното изкуство тази година. Публиката ще може да взе участие и в двете по друг метод. В единият случай ще могат да споделят известия върху фасадата на една от новите местоположения – в Южен парк в София. Ще има интерактивни сесии една след друга и известията ще се появяват. Другата опция е феновете да вземат участие в самия проджекшън мапинг, като споделят светлината му през своите устройства “, изясни още Страхил Йорданов.  

Ще бъдат затворени за придвижване улици в центъра на София, с цел да се обезпечи свободно пешеходно напредване на хората. Градският превоз ще работи с удължено работно време, в това число и метрото.

 

Локациите ще бъдат налични изцяло гратис, а светлините ще бъдат включени сред 21.00 ч. и 00.00 ч. във всяка от четирите вечери до 12 май.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР