Лондонската полиция задържа четирима души за убийството на 21-годишния Габриел

...
Лондонската полиция задържа четирима души за убийството на 21-годишния Габриел
Коментари Харесай

Четирима са задържани за кървавото убийство на българин в Лондон

Лондонската полиция задържа четирима души за убийството на 21-годишния Габриел Петров Стоянов от Варна. Българинът бе намушкан с нож на четвърти ноември в 23,50 часа в квартал Даунъм в югоизточен Лондон, който по принцип се счита за умерено място. Пристигналите незабавно на място избавителни екипи са го откарали в болница, само че той е умрял от раните си на идващия ден.

Първоначално полицията задържа за закононарушението 14-годишен възпитаник и разгласи, че търси най-малко още двама младежи. По-късно арестува и 17-годишен. На двамата бяха повдигнати обвинявания за убийството и ще останат в ареста до вторник, когато ще е идващото правосъдно чуване в централния престъпен съд „ Олд Бейли “ по случая.

В петък полицията заяви, че желае да приказва и с 16-годишния Джорд Дейвид, дори популяризира негова фотография. „ Вярваме, че е допустимо той да бъде укрит от хора, които познава. Моето обръщение към тях е да осъзнаят в какво съществено състояние могат да се окажат, в случай че се пробват да осуетят следствието ни. Ще се стремим да ви преследваме и арестуваме с цялата суровост на закона “, съобщи основният проверяващ контрольор Кели Алън. Тя прикани Джордж неотложно да се яви в полицията, а хората да не се приближават до него.

Късно в събота бе обявено за задържането на още двама души – 16-годишен и 46-годишен, за който се допуска, че помагал на един от обвинените в убийството. Самоличността на нито един от тримата хипотетични причинители не се оповестява, защото са малолетни. Затова не излиза наяве дали търсеният Джордж Дейвид е измежду тях. Инспектор Кели Алън благодари на жителите, оказали подпомагане при издирването и задържането на обвинените, само че акцентира, че следствието още не е завършило.

На 16-годишното момче също е повдигнато обвиняване за убийството и в понеделник то би трябвало да се изправи пред съд за малолетни нарушители в лондонския квартал Бромли.

Междувременно бе публикувано изказване от майката на Габриел, в което тя го разказва като светла персона с безпределно положително сърце, съчувствен и постоянно подготвен да оказва помощ. Тя споделя, че фамилията му е опостушено от неговата гибел и че той е лишен от тях по най-бруталния и нечовечен метод.

Негови другари пък го разказват в обществените медии като същински благородник, човек със златно сърце и разпален почитател на футболния клуб „ Арсенал “. Те започнаха акция в интернет за събиране на средства за неговото заравяне, като направените по нея дарения към този момент дахвърлят 7000 паунда.

Нападенията с нож са сериозен проблем във Англия през последните години. Кървавата баня, както я назовават някои медии на Острова, стартира след 2017 година Годишно се правят към 46 000 закононарушения с нож и други остри предмети. В огромна част от тях вземат участие възпитаници, които са изключени от просветителната система. Заради направените съкращения във финансирането на учебни заведения и детски обществени служби, проблематичните младежи са оставени без нужната поддръжка и са „ засмукани от престъпния свят “. Успоредно с това, също поради бюджетни съкращения, са намалели патрулиращите служители на реда по улиците, което прави оправянето с казуса още по-трудно.

Сред убийството на Габриел в Лондон имаше и друго набези с нож. Пред гара бяха ранени трима мъже.

През 2002 година различен българин пострада при намушквания в Бирмингам. Тогава за 90 минути 27-годишен мъж извърши серия от набези с нож, като съумя да убие един и да рани седем души, измежду които Димитър Бъчваров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР