Властите в Северна Македония ни поздравиха символично за 24 май

...
Властите в Северна Македония ни поздравиха символично за 24 май
Коментари Харесай

РСМ ни поздрави за 24 май с бутане на къщата на Талев, заяви Виктор Стоянов от фондация Македония

" Властите в Северна Македония ни поздравиха алегорично за 24 май със сриване на къщата на Димитър Талев. Мисля, че датата не е определена инцидентно - да ни жегне тъкмо в този ярък ден. Видяха, че не могат да спрат реализирането на договорката и я саботират по всевъзможни вандалски способи. Това не е първото посягане в парцела. През февруари варварин изпотроши всичко. Собственичката подаде сигнал в полицията и назова съответен човек като главен обвинен за действието. Нищо обаче не се случи по този проблем, нямаше и следствие ". 

Това съобщи особено за " Труд news " Виктор Стоянов, ръководител на фондация " Македония ". 



Именно той по-рано заяви, че родната къща на създателя на " Железния светилник " е съборена от локални калпазани с поддръжката на Агенцията за национална сигурност (АНС).

" Дано този акт на изтощение е знак, че най-сетне има някакво действително оживление по договорката. Надявам се скоро къщата да бъде в български ръце, с цел да я стопанисваме и възстановим допустимо най-скоро ", означи Стоянов.

" Труд news " напомня, че преди няколко месеца депутатът от ППДБ Манол Пейков започва самодейност за набиране на дарения, които да изплатят къщата и тя да се трансформира в български културен център. Причината е, че дълги години никой не прояви интерес към парцела и той пустееше с всеки минал ден. 

" От собственичката Снежана знам, че са преведени единствено пари за налозите на парцела. Жената почтително ги е внесла. Останалата сума обаче се бави. Много другари, в това число ние от фондация " Македония ", сме създали дарения за идеята. Трябва Манол Пейков да каже на какъв стадий е договорката и за какво парите се бавят ", добави Стоянов.

Той чака в идващите минути да се снабди с фрагменти, снимани от дрон. 

" Призовавам управляващите в РМС неотложно да внесат изясненост какво се случва с къщата на Талев и кой е съответният причинител на събарянето ", прикани мъжът. 



Не закъсня и реакция от Манол Пейков. 
" Днес до мен стигнаха притеснителни фотоси за вандалски акт, осъществен (най-вероятно) през миналата нощ над къщата на Димитър Талев в Прилеп.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР