Нашето общество е доказало, че може да успява, когато всички

...
Нашето общество е доказало, че може да успява, когато всички
Коментари Харесай

Президентът дава традиционен прием по случай 24 май

Нашето общество е потвърдило, че може да съумява, когато всички ние обединим старания в името на духовното израстване, достолепието и благоденствието на народа ни, когато на респект са образованието, науката и културата, а трудолюбието, всеотдайността, геният и честността са приети от цялото общество. Това сподели в словото си президентът Румен Радев в Националния исторически музей в София.

Той и брачната половинка му Десислава Радева са домакини на обичайния банкет по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Президентът прикани да се резервира този дух на единство, който усещаме, освен в деня на празника, а и отсега нататък, с цел да пребъде България. Той сподели в словото си, че ние, българите, носим този неповторим и сърдечен празник надълбоко в сърцата си. " Не единствено тъй като нашата култура, просвета и нематериалност ни подредиха почтено в европейската цивилизация, само че и тъй като запазиха народа ни и го преведоха през най-тежките тествания на времето ", добави президентът.

Румен Радев уточни, че българите сме директни наследници на святото дело на Кирил и Методий, и на генерации всеотдайни български книжовници и просветители. „ Наш дълг е тази историческа задача на България да продължи да се утвърждава и през днешния ден “, прикани той.

Президентът се обърна с думи на дълбока признателност към учителите, просветителите, учени, откриватели, създатели, хора на изкуството и перото, представители на библиотечното, читалищното и музейното дело.

На събитието участват служебният министър-председател Димитър Главчев, вицепрезидентът Илияна Йотова, конституционни съдии и представители на правосъдната власт, министри от кабинета, дипломати, политици, представители на институции, на локалната власт, представители на Българската православна черква и религиозните общности в България и общественици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР