Лондон. Пени Мордант стана първата жена – министър на отбраната

...
Лондон. Пени Мордант стана първата жена – министър на отбраната
Коментари Харесай

The Guardian: Пени Мордант стана първата жена – министър на отбраната във Великобритания

Лондон. Пени Мордант стана първата жена – министър на защитата във Англия, откакто е била предлагана за поста преди две години след уволнението на Майкъл Фалън, написа английският вестник The Guardian .
Това е пост, който наподобява по-подходящ за нея, в сравнение с предходната й работа като министър по интернационално развиване.
Мордант е резервист на Кралския флот, някогашен министър за въоръжените сили и народен представител от Портсмут.
Тя също по този начин е въодушевен „ брекзитиър “, едно от водещите лица на акцията за напускането само че и който е останал предан към премиера по време на срещата в Чекърс, съглашението за отдръпване и гласуването му в Народното събрание, макар очевидните си запаси.
Мордант също по този начин въодушевено възприе ролята на министър за дамите и равенството, която тя ще резервира.
В тази си роля тя е открита в закона за абортите, като принуждава министър-председателя да работи за преустановяване на възбраната в Северна Ирландия и също по този начин да се опълчи на „ световния старт ” на Доналд Тръмп, който отстранява американската помощ за здравни благотворителни организации на дамите, участващи в фамилното обмисляне.
Тя е говорила с езика си за компликациите да бъде жена във въоръжените сили. В речта през 2014 година преди речта на кралицата тя прикани въоръжените сили да станат по-достъпни, като акцентира личното си образование.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР