Докато не минат парламентарните избори в Австрия през 2024 не

...
Докато не минат парламентарните избори в Австрия през 2024 не
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: България няма да бъде приета в Шенген, докато не минат парламентарните избори в Австрия през 2024 г.

Докато не минат парламентарните избори в Австрия през 2024 нямам доверие, че ще влезем в Шенген, сподели пред публицисти в Страсбург депутатът от ЕНП Андрей Ковачев. По думите му до ноември предходната година Австрия не е имала проблем с приемането на България в шенгенското пространство, само че след изявление на вътрешния им министър, ситуацията се е трансформирало.

„ Вътрешният им министър реши, че тази тематика може да им даде няколко % повече, които да вдигнат резултатите им на локални избори “, изясни Ковачев, допълвайки, че след което не е имало по какъв начин тезата да отпадне.

По отношение на позицията на Нидерландия, която също постанова несъгласие на приемането на страната ни, Ковачев съобщи, че тя няма нищо общо с тематиката Шенген, защото съществена причина те показват, че при тях има доста български жители, които злоупотребяват със обществената система на страната.

Според евродепутата няма възможност Румъния да бъде отделена от България за Шенген, защото това ще наложи основаването на външна граница на Съюза по река Дунав.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР