Локомотив Пловдив е в третия квалификационен кръг на Лигата на

...
Локомотив Пловдив е в третия квалификационен кръг на Лигата на
Коментари Харесай

Локомотив си уреди среща с Копенгахен след драма с дузпи

Локомотив Пловдив е в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите след неповторима драма. „ Смърфовете “ изгубиха с 0:1 гостуването си на Словачко и при общ резултат 1:1 се стигна до продължения, след това и дузпи.

Точен за чехите бе Властимил Даничек в средата на първата част. Домакините владееха играта и бяха по-активният тим, само че българският вицешампион съумя да оцелее. Воденият от Александър Тунчев отбор имаше своите шансове, само че ги пропиля.

В воин за пловдивчани е трансформира Илко Пиргов, който съумя да избави три от пет дузпи. Точни от бялата точка за Локомотив бяха Димитър Илиев, Конър Руан и Бирсент Карагарен. Така „ черно-белите “ не престават напред в новосъздадения европейски клубен шампионат. В третия кръг от Лигата на конференциите родният представител ще има за противник датския гранд Копенхаген, който преодоля с лекост Жодино.

Домакините пробваха да притиснат " смърфовете " в началните минути на дуела, само че отбраната пред Илко Пиргов не разреши да се стигне до рискове пред вратата му. Постепенно пловдивчани придвижиха играта в половината на чешкия отбор и в 4-ата минута Димитър Илиев центрира остро от фаул в наказателното поле, само че състезател в алено и черно не съумя да засече в мрежата на Филип Нгуен.

Словачко опита висока преса и принуждаваше футболистите на Александър Тунчев да изритват топката напред. В този времеви интервал на два пъти бранител пред Илко Пиргов блокира изстрели на Милан Петържела и Лукаш Садилек.

В 14-ата минута вратарят на Локомотив Пловдив трябваше да се намесва за първи път в мача след изстрел с глава на Властимил Даничек. Българският пазач не бе усложнен и улови топката. " Смърфовете " дадоха отговор в ответната офанзива с пробив отдясно на Лукас Салинас, само че бразилецът си поведе дълго топката и кълбото се озова в ръцете на Фили Нгуен.

Три минути по-късно пред Словачко се откри нова добра опция, откакто Милан Петържела доближи до топката на границата на наказателното поле и насочи изстрел от въздуха, който обаче се оказа доста неакуратен и Илко Пиргов възобнови играта с осъществяване на навън.

Локомотив Пловдив още веднъж съумя да преодолее натиска на домакините в идващите минути задържа дълготрайно топката, само че офанзивите се развиваха по-често хоризонтално и това не водеше до положения пред вратата на чешкия отбор.

В 26-ата минута Словачко откри резултата. Защитата на гостите не се нарежда вярно и разреши на Марек Хавлик да получи отляво, след което подаде към точката за осъществяване на дузпа, където непокритият Властимил Даничек невъзмутимо осъществя в горния ляв ъгъл.

Домакините пробваха да употребяват психическото си преимущество и притиснаха Локомотив Пловдив. Възпитаниците на Александър Тунчев на два пъти би трябвало да изритват топката, само че последователно придвижиха играта в предни позиции. В 34-ата минута " смърфовете " проведоха добра офанзива посредством Парвиз Умарбаев. Халфът продължи към лявото крило, където Конър Руен овладя и центрира към далечната греда, само че Бирсент Карагарен бе изпреварен от бранител в бяло.

Две минути по-късно дейностите бяха огледални и домакините доближиха до положително състояние, само че Милош Петрович изпревари Милан Петържела и мазета уверено с глава.

В 43-ата минута отбраната пред Илко Пиргов не бе добре позиционирана и разреши на чешкия отбор да доближи до нова опция. Властимил Даничек центрира от аутлинията в зоната на близката греда, където Риджино Сисилиа стреля с глава, само че около левия непряк дирек.

В добавеното време Илко Пиргов бе заставен да избива в ъглов удар, откакто Ян Навратил изненадващо не центрира, а стреля в близкия ъгъл, само че българският пазач внимаваше и предотврати заплахата.

Словачко можеше да започва по отличен метод втората част, откакто Лукас Садилик проби в наказателното поле и насочи изстрел в долния десен ъгъл, само че Илко Пиргов внимаваше и мазета в ъглов удар.

Действията на терена не се трансформираха и гостите изпитваха съществени компликации при изнасянето на топката. Почти напълно топката се намираше в половината на Локомотив, само че единствената добра вест за " смърфовете " бе, че нямаше рискове пред вратата на Илко Пиргов.

В 61-ата минута Риджино Сисилиа взе неверното решение, стреляйки към вратата на пловдивчани, вместо да потърси двама свои съотборници в наказателното поле. Три по-късно вратарят на Локомотив се намеси още веднъж уверено, откакто Станислав Хофман бе над всички след центриране от ъглов удар и стреля с глава, само че стражът на гостите улови на голлинията.

" Смърфовете " дадоха отговор в 66-ата минута, когато Димитър Илиев стреля с глава, възползвайки се от центриране на Парвиз Умарбаев, само че изстрелът на капитана бе избит в ъглов удар от Филип Нгуен.

В 70-ата минута Милан Петържела овладя топката пред погледа на двама бранители на Локомотив и навлезе в наказателното поле, след което насочи изстрел, само че прати топката над вратата от отлична позиция. В обстановката футболистите на Александър Тунчев имаха искания за игра с ръка на крилото, само че те не бяха почетени от основния арбитър Андрю Мадли.

Словачко продължи да притиска противника си и четири минути по-късно Властимил Даничек центрира в наказателното поле, където Вацлав Юрецка стреля с глава, пращайки топката над напречната греда.

В 88-ата минута Локомотив Пловдив стигна до попадение, откакто Димитър Илиев продължи към Бирсент Карагарен. Фланговият футболист напредна и осъществя в близкия ъгъл, само че попадението бе анулирано поради засада.

Дълбоко в добавеното време " смърфовете " проведоха отлична контраофанзива. Димитър Илиев изведе Георги Минчев зад тила на отбраната. Нападателят овладя, само че си затвори ъгъла и стреля по земя в близкия, след което последва решителна интервенция на Филип Нгуен, който мазета в ъглов удар.

Словачко започва по нападателно и в продълженията. В 97-ата минута Даниел Холзер стреля в близкия ъгъл, само че Илко Пиргов внимаваше и улови.

Действията на терена не се различаваха от тези в постоянното време и домакините действаха съвсем напълно в половината на пловдивчани. От своя страна възпитаниците на Александър Тунчев разчитаха на организирането на контраатаки, само че в тях нямаше нужната скорост и " смърфовете " съвсем постоянно имаха числено неравноправие в половината на чешкия отбор.

В добавеното време на първото продължение Риджино Сисилиа стреля с глава, само че нападателят не откри задачата и резултатът остана неизменен.

В 112-ата минута гостите имаха искания за дузпа за игра с ръка на бранител на Словачко, само че още веднъж реферът не уточни бялата точка. Играта продължи и Петър Витанов се пребори на границата на наказателното поле, след което насочи изстрел, само че той попадна в ръцете на Филип Нгуен.

До края на второто продължение двата отбора не съумяха да си отбележат попадение и всичко в този мач се реши след осъществяване на дузпи.

При дузпите: 2:3
Даничек - Пиргов избавя
Димитър Илиев - гол
Холцер - Пиргов избавя
Лукас Слинас - Нгуен избавя
Кохут - Пиргов избавя
Конър Руан - гол
Юречка - гол
Емил Янчев - пропуща
Михал Кадлец - гол
Бирсент Карагарен - гол
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР