ЛНР чака украинското контранастъпление. Скоро почвата ще изсъхне, което означава,

...
ЛНР чака украинското контранастъпление. Скоро почвата ще изсъхне, което означава,
Коментари Харесай

“Наложи им се да сменят плановете си”. Руските десантчици зашеметиха ВСУ

ЛНР чака украинското контранастъпление. Скоро почвата ще изсъхне, което значи, че тежката военна техника ще може да премине. Възможните посоки за офанзива са няколко – измежду тях е и Сватово. За протичащото се там - в репортажа.

Генерал Калище

Украинската " атака " е главната тематика в Донбас от няколко месеца. Военните дават съответни данни: съперникът е образувал два ударни корпуса по шест бригади всеки.

Тези формирования са оборудвани със западна военна техника, персоналният състав е подготвен по стандартите на НАТО. Те имат разполагаем цялата мощност на разследващия капацитет на Алианса.

Настъплението се очакваше при започване на април. Намеси се непредвиден снеговалеж. Бързо се стопли, само че преди малко изсъхналите полета още веднъж се трансфораха в непрогледна блатиста каша.

„ А напълно неотдавна летях тук на “Нивата ”, разяснява командирът на артилерийския батальон на 2-ри армейски корпус с позивна “Тобол ”, до момента в който гледа по какъв начин колата с публицисти безпомощно седи по стомах в коловоза. Възможно е да се изтегли единствено с армейски " Урал ". Не минават и пет минути, а втората машина към този момент " залепва ". И още веднъж би трябвало да развиват кабели.

Заобиколени сме от укрепления. Това е южният фланг на Сватовския рубеж. Всъщност кръстопътят сред Белгород, Харков, както и ДНР и ЛНР. Ако въоръжените сили на Украйна съумеят тук, те ще могат да напреднат в няколко преференциални посоки.

Следобед доближаваме артилерийските позиции. Тобол ненатрапчиво поучава колите да се паркират по-далече, „ в противоположен случай прозорците ще бъдат изпочупени “.

В батальона има изключително голямокалибрена артилерия: РСЗО „ Ураган “ (220 милиметра), 240-мм минохвъргачки „ Лале “ и 203-мм самоходни оръдия „ Малка “.

" Малка " е деликатно прикрита с клони в горичка. Отгоре стои домашно направена железна верижна мрежа. При избрани условия това избавя от леки дронове камикадзе.

Не се виждат други оръжия. Един от уроците, които стрелците са научили е да не стоят начесто.

Не се плашете! ”

“Оръжие! ”, подмята високо командирът, вдигайки ръка. " Изстрел! ", извиква в отговор боецът на екипажа, дърпа кабела и 203-мм " Малка " с пронизителен лай изпраща 110-килограмов осколъчно-фугасен снаряд. Презареждане, изстрел. Още един път.

" Оръжие, отбой! Разход - три! Скриваме “Малката ”, подрежда офицерът. „ Малката ” смъква чудовищната си цев, установката още веднъж е нахвърляна с клони. Няколко минути и от въздуха още веднъж наподобява на паднало дърво.

" Тяхното разузнаване работи доста добре, непрекъснато би трябвало да се движим ", изяснява Тобол. " Още не са копирали тези позиции, “Малката ” удря на 30 километра, по-трудно е да се пресметна зоната на пукотевица. Днес работихме върху барикада в региона на Белогоровка. Ако украинците решат да ударят по Лисичанск откъм Северск, може да се опитат да пробият там ”, добавя офицерът.

Според Тобол украинските войски към момента не са изключително дейни. Те изследват защитата с артилерия и дребни мобилни групи с поддръжката на една или две бойни машини на пехотата. Според разпоредбите на военната просвета разузнаването в действие е един от предвестниците на идното нахлуване.

" Вторият симптом е, че тяхната формация в наше направление съществено се усили - продължава офицерът. “Включително в жива мощ. Очевидно проектът е да се нападна, когато наземните условия разрешават. Използват прецизни 155-мм муниции “Екскалибур ”, както и ударни безпилотни самолети. Със западните оръжия се пробват да поразят обекти в нашия гръб, покрита техника ”, добавя той.

Следователно частта е в непрестанно придвижване. И търси способи да се оправи с новите западни " играчки ".

" Ние деликатно учим характерностите на техниката на НАТО - танкове, артилерия. За да знаем по какъв начин да ги бием по-ефективно ”, прецизира командирът.

Артилерийска стихия

Тобол споделя за тактиката на украинските артилеристи: те маскират огъня на 155-милиметровите гаубици с изстрели отблизо разстояние от минохвъргачки с по-малък обхват. Следователно е по-трудно да ги разпознават по тон.

Освен това се употребяват подправени цели - както надуваеми, фабрични, по този начин и домашно направени от трупи.

През последните месеци, съгласно военните, ВСУ са хубавичко унизени от съветските управляеми муниции " Ланцет ". В резултат на това “популацията " на американските гаубици M777 беше съществено разредена.

Десантчиците са виновни за ударите с безпилотни камикадзета в региона на Сватово. Бойците на едно от подразделенията на Западния боен окръг се извиняват: през днешния ден няма да бъде допустимо изстрелването на БПЛА, облачността е ниска. А " Ланцетът " е прекомерно безценен, с цел да се употребява на вятъра, в името на няколко красиви фрагмента.

„ Няма да разгласяваме характерностите на успеваемостта, това е изцяло нова техника, секретност, нали разбирате “, споделя операторът на дрона с позивна “Макс ”. „ Фабричните мостри идват при нас с осколъчно-фугасна бойна глава, която се оправя добре с пехота и леко бронирана техника. Но ние, да го кажем по този начин, модернизирахме малко и в този момент удряме танкове. Вече имаме хрумвания по какъв начин да поразяваме “Леопардите ” и “Чалънджърите ”. Въпреки че главната цел, несъмнено, е артилерията. "

Операторите работят по двойки, даже седят един до различен. Единият ръководи разследващия дрон “Зала ”. След като откри задачата, разузнавачът кръжи над нея за минута-две, дефинира ъгъла, от който е по-добре да се удари, и командва: " Излитай! ". Партньорът му с " Ланцета " влиза в пердах - ръководи камикадзето. И не е нужен артилерийски прицел: един дрон - една цел.

Ефективността на безпилотните апарати, твърдят десантчиците, принуждава ВСУ да изтеглят артилерията, да бъдат по-внимателно маскирани. Следователно изстрелът им лишава повече време.

Точността и моралът страдат. Ето за какво, съгласно съветските военни, шумно рекламираното украинско нахлуване може доста бързо да се задави в кръв.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР