Липсва ни Ейми Уайнхаус...Чудатото дребничко момиче с необичайната прическа, безкрайната

...
Липсва ни Ейми Уайнхаус...Чудатото дребничко момиче с необичайната прическа, безкрайната
Коментари Харесай

Днес Ейми Уайнхаус трябваше да навърши 39

Липсва ни Ейми Уайнхаус...Чудатото дребничко момиче с необикновената прическа, безкрайната очна линия, дребната прилепнала рокля и големия глас остави една незабравима следа в света на музиката.

Безспорно Ейми е едно от тези феномени в музиката, които в никакъв случай няма да бъдат забравени и които оставиха своята ярка диря в изкуството в границите на късия си земен път. В началото на кариерата си тя бе сравнявана със светилото в джаза Били Холидей и в музикалните среди постоянно я назоваха нейното младо копие, поради присъщия ѝ глас. Ейми съумя да построи собствен личен жанр и да наложи нова мода в музиката. Тя не беше просто артикул, тя беше създател.

Ейми Уайнхаус е родена на 14-и септември 1983 година в Лондон в еврейско семейство. Баща ѝ Мичъл е таксиметров водач, а майка ѝ Джанис работи като фармацевт. Ейми има и по-голям брат на име Алекс. Малкото чаровно момиче било пленено от магията на джаза още от ранна детска възраст, защото в родния ѝ дом непрекъснато звучала музиката на Франк Синатра и Ела Фицджералд. Освен към пеенето Ейми демонстрира интерес и към китарата. Написва първата си ария, когато е едвам на 18 година, а десетилетие по-късно се трансформира в музикална легенда. Магическото творчество на Ейми Уайнхаус е симбиоза сред поп, джаз, фънк, соул и блус.



Още с дебютния си албум „ Франк “, младата англичанка прави мощно усещане на публиката и бързо става фаворитка на меломаните, с помощта на непринуденото си държание, красивия си тембър и високото си вокално майсторство, с което съумява да доближи до душата на слушателя. Ейми се трансформира в международна сензация през 2008 година, когато излиза шлагерът ѝ „ Rehab ”, който е действително отражение на живота ѝ тогава.



И макар че английската певица се трансформира в един от най-забележителните музиканти на века, медиите подчертават върху зависимостта ѝ към опиатите и алкохола и върху скандалното ѝ държание. Ейми Уайнхаус попада в клопката на любовта, който е един от факторите, подтикнали я към рисковите субстанции и спиртните питиета. Известно време тя бе омъжена за любовта на живота си Блейк Фийлдър-Сивил, само че единствено две години по-късно се разделят. До края надните си Ейми не стопира да страда за някогашния си мъж и съгласно някои зависимостта ѝ към алкохола и опиатите се ускорява сензитивно след раздялата им. Певицата даже татуира името на Блейк върху лявата си гърда, а посланието гласи, че той има сърцето ѝ.



На сцената Ейми Уайнхаус е стилна, само че непретенциозна. Кичът, комплицираните хореографии и шоу сюжети, присъщи на доста звезди, при нея отсъстват. Тя музицира, излива болката си, заразява с моментната си наслада и съумява да те омагьоса и въвлече в личния си свят. Ейми Уайнхаус умира през лятото на 2011 година., на 23 юли, от свръхдоза, споделяйки ориста на Кърт Кобейн, Джим Морисън, Дженис Джоплин, Джими Хендрикс... вечно на 27. 

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР