Липовият чай се използва в българската народна медицина, като най-известните

...
Липовият чай се използва в българската народна медицина, като най-известните
Коментари Харесай

Знаете ли за какво е полезен чаят от липа?

Липовият чай се употребява в българската национална медицина, като най-известните изгоди от него са намаляването на високо кръвно налягане, успокояването на стрес и тревога, както и салдото на стомашно-чревния тракт и храносмилането. Ето кои са изгодите на липовия чай:
Чаят от липа ви оказва помощ да се отпуснете и релаксирате
Вероятно множеството от вас намират времето с топла чаша чай вечер за успокояващо и релаксиращо. Правили ли сте си и липов чай вечер? Той може да Ви помогне да релаксирате след тежък ден. Ако имате проблеми със съня или заспивате мъчно, то чаша липов чай вечер несъмнено може да ви се отрази добре. Дори и някои учени са съгласни с изказванията, че липовият чай оказва помощ работи успокояващо на нервите.
Липата балансира кръвното налягане
Липата е богата на доста потребни витамини и минерали. Смята се, че някои от растителните съставни елементи в чая от липа, като тилирозид, рутозид и хлорогенова киселина, намаляват кръвното налягане. Освен това тя е и богата на и на антиоксиданти, които се борят с нездравословните свободни радикали. Чрез опит с мишки учени потвърждават, че детайл с името тилирозид, съумява да възвърне калциевият баланс в сърдечно-съдовата система. А точно той е значим за равномерния пулс и уравновесеното кръвно налягане. В композиция с успокояващите му свойства, това е една от основните аргументи, заради които хората считат, че липовият чай оказва помощ при високо кръвно налягане. А в случай че не харесвате липовият чай, може да разгледате различни решения, които съдържат дестилат от липа.

ДОЧЕТЕТЕ ТУК!

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР