Линда Макензи е родена в Отава през 1979 година. Тийнейджърските

...
Линда Макензи е родена в Отава през 1979 година. Тийнейджърските
Коментари Харесай

Жената на Кирил Петков с лични откровения

Линда Макензи е родена в Отава през 1979 година. Тийнейджърските си години тя прекарва в дребен град в Британска Колумбия. Днес тя има своя лична пекарна в България, където дружно със своя брачен партньор Кирил Петкова отглеждат трите си дъщери, споделя Народоосвободителна въстаническа армия.

С Петков се срещат с помощта на близначката на Линда в Университета на Британска Колумбия през 90-те. По-късно двамата се женят. Местят се в България, откакто Кирил Петков приключва магистърската си степен.

По това време Линда е бременна с втората им дъщеря- Ема.

“Преместих се в България едвам 5 седмици откакто се роди втората ни дъщеря”, споделя Линда пред канадска медия.

Тогава тя занапред стартира да учи български език.

Кирил Петков развива сполучливо кариерата си в България и основава компанията си ProViotic. Междувременно преподава и Харвардски курсове в Софийски университет.

През 2012 година на бял свят се появява трета щерка на фамилията - Ани.

Линда Петкова споделя, че след преместването си в България пробва да откри работа, до момента в който гледа дъщерите си, само че нищо от това, с което се захваща не съумява да я удовлетвори- по тази причина стартира да пече.

“Малко откакто се преместихме в България разбрах, че имам проблем с щитовидната жлеза. Дъщерите ми имат същия проблем, а Ема е с диабет”, споделя Линда.

Заради здравословните си проблеми тя се учи по какъв начин да пече безглутенови произведения.

Така, няколко години по-късно отваря първата пекарна в България за безглутенови печива.

От преместването на Линда в България до момента минават 14 години. А тя към този момент е брачна половинка на министър - ръководителя на страната.

“Липсва ми фамилията, само че когато се връщам в Канада се усещам като чужденка. Животът там е различен”, споделя Линда Петкова. “В България имам чувството за безпорядък и независимост, нещо което ми липсва в Канада”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР