През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха

...
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо, съобщиха
Коментари Харесай

Очаква ни гореща неделя, живакът удря 36°С

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от междинното за месеца.

Утре още веднъж ще бъде слънчево. След обяд над планините в западната половина от страната ще се развие купеста облачност и на обособени места там ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, най-вече южен вятър. Горещо време с оптимални температури най-вече сред 31° и 36°, по-ниски по Черноморието, в София – към 31°.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб, след обяд – до сдържан вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 24° и 28°. Температурата на морската вода е към 23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд основно над Рило-Родопската област и Западна Стара планина ще се развие купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити елементи – до сдържан вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 25°, на 2000 метра – към 17°.

Новата седмица ще стартира с горещо време. Температурите ще се покачат още и във вторник оптималните ще са сред 34° и 39°. Ще бъде слънчево и съвсем безшумно или със слаб юг-югоизточен вятър. След обяд ще се развива купеста облачност, вероятността за превалявания е дребна, само че въпреки всичко не е изключено в планинските региони в Западна България на обособени места да превали за малко.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР